Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 100. yıl dolayısı ile 8 Ağustos 2015'te ikinci bir Anzak töreni daha yapılacağını belirterek, 24-25 Nisan'daki törenlerde ise birçok noktaya ayinin naklen yayımlanacağını söyledi. Valinin basın açıklamasına katılan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in uyuması dikkat çekti.

Vali Çınar, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısı ile 24-25 Nisan'da yapılacak törenlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Çanakkale Polisevi'ndeki toplantıya vali yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı. Çınar, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, "Daha önce törenlere 10 bin 500 Anzak katılacağı kesinleşmişti. Bu rakamda değişiklik oldu mu?" sorusunu cevaplayan Vali Çınar, bazı noktalara Anzakların seyretmesi için canlı yayın yapılacağını ve ikinci bir tören daha olacağını söyledi. Çınar, "Tören alanına 10 bin 500 kişi gelecek. Bunların 2 bin 500'ü Yeni Zelandalı olacak, diğerleri de Avustralyalı olacak. O programda bir değişiklik yok. Alternatifler var; bir tanesi Gelibolu Hamzakoy'da, bir tanesi Dardanos'ta, bir tane de şehir merkezinde Özgürlük Parkı'nda olabilir. Talebe göre teknelerle, kruvaziyerlerle deniz açık alanda bu Anzak ayini denilen programı canlı yayında bu söylediğim mekanlarda uygulanacak. Anzak Koyu'nda olduğu gibi buralarda toplanıp sabaha kadar bekleyip canlı yayını izleyip onun havasını yaşamak istiyorlar. Biz de buna izin verdik, böyle bir program var." şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla bu yıl Anzak ayininin ikincisinin de yapılacağını belirten Vali Çınar, bunun 8 Ağustos'ta olacağını söyledi. Çınar, "Bir de 8 Ağustos'ta, sadece 100. yıla has olmak üzere alternatif bir Anzak ayini yine yapılacak. Buna da Yeni Zelanda Genel Valisi katılacak. 24 Nisan'daki törene de Yeni Zelanda Başbakanı gelecek." dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ UYUDU

Öte yandan Vali Çınar'ın basın toplantısında İl Emniyet Müdürü Özden'in uyuması dikkat çekti. Basının görüntü almasını ve yanındakilerin uyandırmasını dikkate almayan Özden, bir süre uyumaya devam etti. Salonda hareketlilik olunca uyandı.