Tarihinde ilk kez 24 saat açık kalacak Anıtkabir’de Çanakkale Zaferi dolayısıyla etkinlikler yapıldı. Etkinlikte TSK bandosu marşlar çaldı, vatandaşlar da dilek feneri uçurdu.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kutlama adreslerinden bir tanesi de Anıtkabir oldu. Tarihinde ilk kez 24 saat açık kalan Anıtkabir’de çeşitli etkinliklerle zafer kutlandı. “Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anmak” temalı çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında saygı nöbetçileri Garnizon Komutanlığı bünyesindeki tarihi bölükten temin edilen Çanakkale üniformalarıyla nöbet tuttu. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden vatandaşlar katıldı. Tören, şehitler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmaları yapıldı, şiirler okundu.

Ardından sahne alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası Orkestrası marşlar çaldı, türküler söyledi. Orkestraya vatandaşlar da alkış ve bayraklarıyla destek verdi. Vatandaşlar da bu anları cep telefonları ve kameralarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Törende ayrıca 1915 adet dilek feneri de vatandaşlar tarafından havaya bırakıldı.

Türk Kızılay’ı ziyaretçilere sabaha karşı saat 04.00’da kırık buğday çorbası ve kuru somun ekmek ikram edecek.