Ahilik Haftası'nın başlaması dolayısıyla Çanakkale'de bir program düzenlendi. İlginin fazla olduğu programda birçok etkinlik yapıldı.

11-15 Mayıs tarihlerinde kutlanacak 20. Ahilik Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri, milletvekili adayları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri çelenklerinin koyulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Birlik Başkanı Vurucu, “Ahilikten ders almak gerekir. Ahiler çalışmayı ibadet saymışlar, hiç ölmeyecek gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmışlardır. Dinî esaslar içinde okuma yazma, insanlık terbiyesi, temizlik, evin ocağın düzeni, komşu hakları ve insan hakları hep gözetilmiştir. Ahilikte esnaf birbirlerine hep sahip çıkmış, kendisi siftah ettiğinde müşterisini yanındaki esnafa göndererek onun da kazanmasını sağlamıştır. Kendisi açken bile açları doyurmuş, hiçbir zaman birbirinin ekmeğinde gözleri olmamıştır. Haksız kazanç sağlamamışlar, haksız rekabet yapmamışlardır. Ahilik, benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyetler hazinesidir. Ahilik bizim kültürümüzdür. Başladığı günden bugüne kadar hep birlikte yürüdük. Bundan sonra aynı ahilikte olduğu gibi geleneklerimiz sürecektir.” dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları oynandı, defile yapıldı. Yılın ahisi seçilen esnaflar, hafta dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin yanısıra kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazanan esnaflara protokol tarafından ödülleri ve belgeleri verildi. Program, pilav ikramıyla son buldu.