Çanakkale’de ülkücüler, Ege Üniversitesi’de çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Çanakkale merkez ve ilçelerinden gelen çok sayıda ülkücü, meydanda ülkücü yemini ettikten sonra Ülkü Ocakları Çanakkale Başkanı Selçuk Birer konuşmasında tepkilerini dile getirdi. Zaman zaman sloganlarla sözü kesilen Birer, "Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükutu şiar edinen ülkücüler fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar. Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz. Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk milletinin öfkesinden kurtulamayacaklardır." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ülkücüler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı’ndan kordon boyuna çıkan ülkücüler, sloganlar atarak Esenler Mahallesi’ndeki Şehitler Camii’ne ulaştı. Yürüyüş boyunca polis yolda trafiği durdurup geniş güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüşe katılanlar, Fırat Çakıroğlu için camide Kur’an-ı Kerim okuttu. İkindi namazına müteakip gıyabı cenaze namazı kıldı. Pilav ve lokum ikramının ardından grup sessizce dağıldı.