Nepal'daki 7.8 büyüklüğündeki deprem sırasında ülkede bulunan Türk turistler, Türk okullarının bahçelerinde kaldıklarını, okulun bütün imkanlarını seferber ederek oradaki 30 Türk’e yardım ettiğini söyledi.

Türk ve yabancı yolcuların da olduğu Türk Hava Yolları'nın (THY) Katmandu-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı’na indi. Turistler depremden sonra çektikleri fotoğrafları göstererek olayı anlattı. Aynı saatlerde deprem bölgesine gitmek için Atatürk Havalimanı'na köpekleriyle birlikte gelen İsviçreli bir ekip de yola çıktı. Katmandu'dan gelen Türkler, oradaki Türk okullarının depremzedelere yardım ettiğini söyledi.

Levent ve İzber Barın çifti, Türk okulları öğretmenlerinin tüm imkanlarını seferber ederek kendilerine yardımcı olduklarını söyledi. Levent Barın, “Nepallilerin bize orada bir Türk okulu olduğundan bahsetti. Açık havada kalmamız gerektiği için öyle bir alan arıyorduk. Türk öğretmenler vardı. Türk öğretmenler 10 tane türk öğretmen vardı. Orada toplam biz ulaşabildiğimiz yada yolda rastladığımız Türklere de söyledik. 25-30 kişilik grup oldu. Bize orada yatak, yorgan, battaniye verdiler. Yerde yattık, açık alanda bahçede. 3 öğün yemek çıkardılar bizim için. Okulun tüm hizmetlerinden yararlandırdılar, kendileri de eve gidemedikleri için orada kalıyorlardı. Ellerinden geldiği kadar yardım ettiler. Her türlü elektrik su, internet olmadığı için iletişim konusunda yardımcı olmaya çalıştılar ama onlar da fazla bir şey yapamıyorlardı. İletişim hatları kopuk olduğu için. Bütün imkanlarını seferber ettiler.” dedi.