Kırşehir Yeni Eğitimciler Derneği, Deniz Zaferlerinin 100. yılında Çanakkale gezisi düzenledi. Kırşehir Yeni Eğitimciler Derneği ve Kırşehir İzci Kulübü Başkanı Osman Atalay, Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Çanakkale şehitlik gezisinin milli şuuru canlandırmak ve gençleri bilinçlendirmek adına güzel bir faaliyet olacağını ifade eden Osman Atalay, şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi bir destandır. Bu destanın nasıl kazanıldığını göstermek adına Kırşehir'de derneğimiz üyelerini ve gençlerimize bu bölgeleri gezdireceğiz. 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Arıburnu, Meçhul asker mezarlığı, şehitlikler, abide başta olmak üzere karış karış bölgeye gezeceğiz. Namazgah Tabyaları, Sultan Abdülaziz Han’ın yaptırdığı cennet mekan Sultan Abdülhamit Han’ın tadilatını yaptırdığı, 100 yıl önce ecdadımızın şehitlerimizin vakit namazlarını kıldığı, Cuma namazlarını kıldığı, bayram namazlarını kıldığı bir yerde namaz kılmak nasip olacak. Çanakkale bizlerin dirilişidir. Bu zafer imanın ve inananların zaferi olduğunu dünya görmüştür."

Kırşehir İzci Kulübü Başkanı Atalay, Kırşehir Yeni Eğitimciler Derneğinin 100. yılda Çanakkale gezisi rehberliğini Şenol Dönmez, koordinatörlüğünü de Remzi Duru'nun yapacağını bildirdi.