Çankırı Defterdarlığı otoparkında Milli Emlak Müdürlüğüne ait aracın aküsünün patlamasından dolayı yangın çıktı. Çıkan yangında 3 itfaiye eri ve 1 bekçi dumandan etkilendi.

Olay saat 18.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarında bulunan defterdarlık binasının otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,
resmi araç otoparkında bir araç aküsünün patlamasından dolayı alev aldı. O sırada defterdarlıkta bulunan bekçi ve görevliler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile yangın 20 dakikada kontrol altına alındı. Çıkan yangında dumandan zehirlenen 3 itfaiye eri ve bir bekçi Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görevli arkadaşlarımız yaklaşık 2-3 dakika kadar kısa bir sürede olaya müdahale ettiler. İçeride kuruma ait alt katta garajda 18 DF 234 plakalı bir aracın yanmakta olduğu bilgisi verildi. Yoğun duman garajı sarmış durumdaydı solunum cihazları ile tahliye işlemleri yapıldı. Üst katta görevli bir arkadaş çıkamamış arkadaşlarımız bir sorun almadan aşağıya indirdiler. Yangın kısa bir süre içerisinde 20 dakika gibi bir sürede kontrol altına alındı. Dumanın etkisiyle 3 arkadaşımız etkilendi.” İfadelerini kullandı.