Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar, Çankırı'yı da vurdu. Çankırı Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünden alınan bilgilere göre geçen yıl Haziran ayında Çankırı’da metrekareye düşen yağış miktarı 35,4 iken; bu yıl aynı dönemde 91,7 kilogram ile rekora imza attı. Yağış miktarındaki 56,3’lük bir artış sonrası şehrin muhtelif alanlarında vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Vatandaşlar, özellikle günlük yağış miktarının ortalama 15 kg ile yoğun olduğu 4 – 25 ve 28 Haziran tarihlerinde şiddetli yağış nedeni ile daha fazla mağduriyet yaşadı. Belediye ekipleri tarafından 1 vidanjör, 3 kombine kanal açma makinesi, 15 adet dalgıç pompa ile yoğun yağmur sonrası çıkabilecek problemler için önlemler alındı. Vardiyalı biçimde 24 saat kesintisiz çalışan ekipler, yağmur suyu drenajları, parsel bacaları, ana kolektör hatları ve yağmur suyu ızgaraları olmak üzere birçok alana müdahale etti.

Belediye, son 55 gündür yağan yağışlardan su altında kalan 4 adet evin hasarlarını karşıladı. Çankırı-Ankara yolu Pelitözü köyü eski ve yeni yolu birleştiren noktada sel yatağında meydana gelen su taşkınında mahsur kalan iki aracı da kurtardı. Esentepe Köprüsü civarında meydana gelen sel baskını ise gece geç saatlere kadar yapılan su çekme çalışmaları ile önlenebildi.