Cansuyu Derneği, Batı Afrika ülkelerinden Mali’de 90 aileye 180 canlı keçi yardımı gerçekleştirdi.

Mopti şehrine bağlı Bancana bölgesinde yardım dağıtımını organize eden Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Mali’nin kuzeyindeki iç savaş nedeniyle evlerini terk ederek mülteci konumuna düşen 11 bin Müslüman’ın yardımına koştuklarını ve ilk etapta 90 aileye 2’şer keçi dağıttıklarını söyledi.

Muhtaçlara "balık yeme" değil, "balık tutma" imkanı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Yorulmaz, “Bu insanlar keçilerin her şeyinden faydalanacaklar. 120 dişi ve 60 erkek olmak üzere toplamda 180 keçi dağıtımı gerçekleştirdik. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin maddi durumları çok kötü. Aile başı gelirleri 1 dolardan daha az. Her ailede en az 6-7 kişi bulunuyor. Dağıttığımız ikişer keçi onlar için servet niteliğinde görülüyor. Bu aileler, artık kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayabilecek.” dedi.

Daha önce Kamerun’da da canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Yorulmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Orada dağıttığımız keçiler şimdi büyük sürüler haline geldi. Çok sayıda insan bu keçilerden faydalanıyor. Biz buralarda en azından hayvancılığı geliştirmek istiyoruz. 100 dolar ile buralarda çok şeyi değiştirebilirsiniz.”