Türkiye’de sık sık gündeme gelen telefonla dolandırma yönteminin Almanya’da da yaşanmaya başladı. Köln’de seyahat acentesi sahibi Meral Terzi, “THY çekiliş biletinden 59 bin Euro kazandınız, alabilmek için bin 500 Euro’luk noter masrafını göndermelisiniz.” kurgusuyla dolandırılmaya çalışıldığını bildirdi, vatandaşları uyardı.

Köln’de seyahat acentesi sahibi Meral Terzi, Türkiye’de yoğun şekilde rastlanan ve son olarak İsviçre’de görülen türden bir dolandırıcılık girişimi yaşadı. Aytoursseyahat acentesi sahibi ve kendisi de sık sık seyahat eden Terzi,“Beni arayıp Türk Hava Yolları (THY) ile uçuş yapanlar arasından, THY çekiliş biletlerinde yapılan çekilişle 59 bin Euro kazandınız. Ancak bunu alabilmek için bin 500 Euro’luk noter masrafını havale etmelisiniz dediler” dedi. Bunun üzerine internetten bir araştırma yaptığını aktaran Terzi, “Araştırınca Zaman Gazetesi'nin İsviçre’de Türklerin THY adı kullanılarak dolandırıldığı haberini okudum. Dolandırıcılık yaptığından emin olunca polisi aradım, ancak polis bu konuda bir şey yapamayacağını söyledi.” dedi.

Kendisini arayanların Almanya’dan olduğunu aktaran Meral Terzi, “Türkçe konuşuyorlar. Hatta Çekiliş Daire Başkanlığı diye bir internet sayfası (web sitesi) da açmışlar. Çekiliş Daire Başkanlığı, No 1, Balgat/Ankara diye adres veriyorlar. Beni ilk Merkez Bankası Münih’ten arıyoruz diye arayıp, ‘sizi Çekiliş Daire Başkanlığı’ndan arıyorlar, fakat bulamamışlar dediler. Güya parayı da Münih’e yatırmışlar. Üçüncü kazanan şahısmışız ve 59 bin Euro kazanmışız. Güya ilk kazanan 189, ikincisi 119 bin Euro kazanmış.” dedi.

Sık seyahat ettiği için THY biletleri üzerinden çekilişle para kazandığı iddiasının önce cazip göründüğünü belirten Terzi, “Çekilişler oldu bizde ama böyle değil. Bilet kazanma, otel tatili falan oldu, böyle değil. İkna edici konuşuyorlar; biz sizden bir şey istemiyoruz, pasaportunuz, nüfus kâğıdınızı hazırlayın diye. Merkez Bankası size parayı iade edecek. Ancak önce sizin noter masrafını bin 500 Euro’yu havale etmeniz lazım dedi." ifadelerini kullandı.

Vatandaşları uyaran Terzi, “Ben bu tuzağa düşmedim, ama iki üç saat uğraştım. Konsolosluğu falan aradım. Ancak birinden biri bu tuzağa düşecek. Başka insanlar bu tuzağa kanmasın diye olayı size anlatmak, vatandaşlarımızı uyarmak istedim. Bir de şöyle bir iddia var; TC vatandaşlık numaralarımız ellerinde. Bu da çok riskli bir şey.” dedi.