Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, “Bu hareketin geleceği 2015 seçimlerinden sonra ana muhalefet değil, iktidar hareketi olarak müjdelemesini içtenlikle diliyorum. Bundan 5 yıl önce meseleye antipati ile bakanlar, bugün sempati ile bakıyorlar. Gelecekte göreceksiniz, sizinle kol kola iktidar yürüyüşüne katılmak isteyeceklerdir.” dedi.

HDP Gaziantep milletvekili adayları, dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası söz alan HDP Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, bugüne kolay gelinmediğini dile getirerek, “Gerek ölenler, gerekse hayatta kalanların hepsi saygıya layık insanlardır. Onların değerleri önünde saygıyla eğilmek gerekir.” diye konuştu.

Hedeflerinin muhalefette kalmak olmadığını dile getiren Celal Doğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra asıl hedeflerinin iktidara yürümek olduğunu belirtti. Türkiye’de bütün sol hareketleri bir araya getirmenin kolay olmadığına dikkat çeken Doğan, “En çetin insanlar, sol kafalı insanlardır. Ama bir araya gelirseler de inançlarına kurşun işlemez, kurşun asker gibi çalışırlar. Bu hareketin geleceği 2015 seçimlerinden sonra ana muhalefet değil, iktidar hareketi olarak müjdelemesini içtenlikle diliyorum. Bundan 5 yıl önce meseleye antipati ile bakanlar, bugün sempati ile bakıyorlar. Gelecekte göreceksiniz sizin ile kol kola iktidar yürüyüşüne katılmak isteyeceklerdir. Bizim gönlümüz geniş, ufkumuz büyük, paylaşmayacak hiçbir şeyimiz yok. Hangi siyasi eğilimde olursa olsun gelecekte kuracağımız gerçek demokrasinin inşasında kervanımıza katılacak herkese yer vardır. Bugün yediğimiz bu yemek sadece birbirimizi tanımak olarak kabul edin. 8 Haziran’da kuracağımız gerçek demokrasinin yemeğinde buluşmak üzere.” açıklamalarına yer verdi.

Dayanışma yemeğine katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek ise “Çok bedel ödendi, çok emek sarf edildi. Ama şimdi geldiğimiz noktada hepimiz HDP çatışı altında buluştuk. HDP ile Türkiye’nin gerçek demokrasisini kurmaya çalışıyoruz. Antep, 7 Haziran’da çok büyük sürpriz yapacak. Burada artık birinci parti olmak için 7 Haziran’dan sonra düğmeye basmak gerekiyor. Çok kutlu bir yürüyüş içerisindeyiz, bu yürüyüş Türkiye’yi AKP hegemonyasından kurtarma yürüyüşüdür. Erdoğan tek adamlılığını engelleyeceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.