TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Biz kendi ülkemizdeki teröristlere karşı mücadelemizde başarılı oluyoruz. DEAŞ'e katılan militanlar Avrupa'dan geliyor. Avrupa bu insanların entegrasyonu konusunda başarılı olamamış ki DEAŞ kolaylıkla oralardan eleman devşirebiliyor." dedi.

Benli, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Terörle Mücadele Küresel Forumunun alt birimi "Adalet ve Hukukun Üstünlüğü Enstitüsü"nün geçen hafta Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği "Terörle Mücadele Çerçevesinde Parlamenterler ile Yargı Aktörleri İlişkisi" konulu uluslararası çalıştaya katıldı ve AA muhabirine çalıştaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştayda Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki başarılı ve iyi uygulama örneklerini farklı ülkelerden gelen parlamenterlere anlattıklarını belirten Benli, terörle mücadele konusunda ülkeler arası işbirliğinin nasıl yapılacağı, mücadelenin etkinliği konularının tartışıldığını bildirdi.

Kendi sunumunda, bütün ülkelerin daha fazla ya da daha az terörle mücadelenin bir parçası olmak zorunda olduğunu vurguladığına değinen Benli, "Hiçbir ülke terörden ari değil. Ya direkt patlamayla fazla karşı karşıya kalıyorlar, Türkiye gibi ağır bedeller ödemek durumunda kalıyorlar ya da daha az sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorlar. En iyi ihtimalle mülteciler gibi terörün yan etkileriyle karşı karşıyalar." diye konuştu.