Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Digitürk’ün bazı kanalları platformundan çıkarmasına tepki göstererek, “Televizyonlara sansür demek Ortaçağ zihniyetinin devamı demek. Televizyon engellemek, köşe yazarlarını kapının önüne koymak, medya patronlarını sindirmek, faşistlerin kitap toplayıp yakmasının Yeniçağ’a ayak uydurulmuş versiyonudur." dedi.

Digitürk’ün Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Kanaltürk, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformlarından çıkarmasına tepkiler devam ediyor. Özgür medyaya yapılan sansürü Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren LDP Genel Başkanı Cem Toker, seçime haftalar kala bu gelişmelerin yaşanmasında niyetin belli olduğunu, iktidarın muhalif görüşleri susturmak istediğini söyledi.

Toker, “Onun için Türkiye Cumhuriyeti dünya basın özgürlüğünde Afrika diktatörlükleriyle aynı grupta 154. sıraya düşmüştür.” ifadelerini kullandı.

LDP Genel Başkanı, şunları ifade etti: "Gazeteye, köşe yazarına, televizyonlara sansür demek Ortaçağ zihniyetinin devamı demek. Televizyon engellemek, köşe yazarlarını kapının önüne koymak, medya patronlarını sindirmek, faşistlerin kitap toplayıp yakmasının Yeniçağa ayak uydurulmuş versiyonudur. Bu tam bir Ortaçağ kafası. Kitap yakmaktan farklı bir şey değil. Milletin, bilhassa seçimden önce demokrasilerde bilgiye erişim özgürlüğünü sınırlamak, elinden almaktan başka bir şey değil. Benim tavsiyem bütün dünyada her baskıcı, despot rejimde bu böyle olmuştur.”

“KARARTILAN, ENGELLENEN KANALLARI TAKİP EDİN, ÇÜNKÜ GERÇEKLER ORADADIR”

Vatandaşlara tavsiyelerini de aktaran Cem Toker, “Hangi köşe yazarının baskıyla işten atıldığını algılıyorsanız o adamı takip edin, yazılarını okuyun. Karartılan, engellenen kanalları takip edin, farklı ortamlardan, internetten, uydudan takip edin. Yasaklanan kitapları bulun okuyun. Çünkü gerçekler oradadır. Doğru habere oradan erişebilirsiniz. Ülkeyi yönetenler bunları yasakladığı zaman bilin ki, bilmenizi istemediği bir şeyler var. Gerçekler saklanıyor demektir. Gelişmeleri kınıyorum, esefle izliyorum. Türk milletinin de 1 Kasım’da aklını başına alıp ona göre oy kullanmasını öneriyorum.” şeklinde konuştu.