Oral Diagnoz ve Maksillofasial Radyoloji Derneği 6. Ulusal Sempozyumu ve 1. Uluslararası Kongresi, Şifa Üniversitesi işbirliğiyle Swissotel İzmir Büyük Efes'te 17-19 Nisan 2015 arasında düzenlendi. Kongreye 20’si yurtdışından olmak üzere yaklaşık 300 ağız, diş ve çene radyolojisi uzmanı katıldı. Katılımcılar, kongre süresince 24 sözlü ve 257 poster olmak üzere bildiri sundu. Yurtdışından da mesleğinde duayen isimlerin konuşmacı ve eğitimci olarak katıldığı kongre kapsamında çeşitli kurslar da düzenlendi.

Kongrenin başkanlığını üstlenen Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Hüseyin Yılmaz, uluslararası etkinliğini arttırmak amacıyla altıncısı düzenlenen bilimsel sempozyuma, dernek yönetiminin de oluruyla bu yıl bir de uluslararası kongre ilave ettiklerini söyledi. Henüz turizm sezonu başlamadığı için kongreyi şehir merkezinde düzenlediklerini belirten Dekan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu mevsimde İzmir gerçekten de çok keyifli oluyor. Misafirlerimizin, İzmir’in bu güzelliğini yaşamalarını istedik. Bu yıl genç meslektaşlarımızı da işin içine dahil edince çok dinamik ve dolu dolu bir program ortaya çıktı. Bunu, kongreye sunulan bildirilerden görmek mümkündür. Zamanımız kısıtlı olduğu için tüm sözlü sunum taleplerine olumlu cevap veremedik, o yüzden 24 tane sözlü sunum kabul edebildik. Diğer talepleri poster sunumu olarak kongreye dahil ettik. Bu ilgi bizi oldukça mutlu etti. Ayrıca yurtdışından, mesleğinde duayen hocalarımız geldi. Bu fırsatı iyi değerlendirmek istedik ve o duayen isimler, kendi alanlarında kurslar düzenledi.”

'İZMİR’DE OLMAK GÜZEL'

Oral Diagnoz ve Maksillofasial Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Lütfi Erdem ise İzmir’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erdem, “Bu tür bilimsel toplantılar, mezuniyet sonrası eğitimde çok büyük bir yer tutuyor. Eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti üçgeninden arta kalan zamanında bu tür organizasyonlara zaman ve emek harcayan Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Amacımız, sevgili hocalarımızdan bize miras kalan bu bilimsel toplantıların, gelecekte çok daha başarılı ve geniş katılımlı olmasıdır.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Pelin Güneri'nin oturum başkanlığında Isaac Van Der Wall'un "Oral Lichen Planus&Clinical Aspects and Management" isimli sunumu ile oturumlara geçildi. Kongre süresince hem Swissotel’de hem de Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde çok sayıda kurs düzenlendi. Kongre katılımcıları, pazar günü yapacakları Şirince, Meryem Ana, Efes ve Kuşadası gezisiyle kongreye noktayı koyacak.