Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Çetin Soysal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Usulsüz dinlemelerle ilgili şikayetçi misiniz' şeklindeki sorusu üzerine, İstanbul Adliyesi’ne gelerek şikayetçi oldu. Kendisini dinleyenlerle ilgili isim vermeyen Soysal, “Bizim bununla ilgili bir çalışmamız var ama ötesinde yargının da deşifre edeceği isimler olacaktır. Yargının bu konuyla bizatihi ilgilendiğini görüyoruz ” dedi.

CHP’de bir dönem milletvekilliği yapan Çetin Soysal, Hizbullah terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle Zülfü Doğan ismiyle dinlendiğini iddia etti. Konuyla ilgili İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan Soysal, “Özellikle şikayetçi olduğumuz dinleme teknik takip ve çetelelerin tutulmasına dair Ankara Başsavcılığı’nın bize göndermiş olduğu yazı üzerine geldik. 2007 ve 2011 seneleri arasında yürüttüğümüz yoğun etkin siyasi çalışmalarımıza bir anlamda sekte vurmak adına uzun süre dinlendik. Bunu savcılığın bizzat kendisi ifade etti. Bu dinleme ve teknik takipleri zaten 2011’de biz açıklamıştık. Bugün de burada bu yapılan, siyasi çalışmalarımı etkisizleştirmeye dönük sekteye uğratmaya çalışan bu güç, bu organizasyon, bu yapı, bu derin yapı ne olursa olsun ortaya çıkarılmalıdır.” diye konuştu.

Yargının konuyu takip ettiğini belirten Soysal, şöyle devam etti: “Ama bunun ötesinde biz bunları 16 Şubat 2011’de açıklamıştık. Bugün de ısrarla söylüyoruz. Sonuna kakar takipçisi olacağız. Yatak odamıza kadar giren bu karanlık yapılara karşı bir mücadeleyi götürmek açıkçası bizim görevimiz diye düşünüyorum. Bundan kaçınmayacağız. Bundan korkmayacağız. Bu tür yapıların deşifre olması ülkemizin bir hukuk devleti olma adına da önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Hizbullah ve Zülfü Doğan ismiyle dinlendim. Ama çekilen bütün dinlemeler benim şahsi telefonum ve 2 yıl ve üstü dinlendik.”

Dinlemelerin İstanbul’da da yapıldığını söyleyen Soysal, “Bunun bir başka ayağı da İstanbul Savcılığı’nda var. Yine dinlemeler yapıldığına dair. O da önümüzdeki günlerde konuyla ilgili müşteki olacağız. Orada Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de var.” dedi.

Soysal, kimlerden şikayetçi oldunuz sorusuna, “Bu organizasyonu yapan ve bunun arkasındaki güçler. İsim konusuna henüz girmeyi doğru bulmuyorum. Bizim bunla ilgili bir çalışmamız var ama ötesinde yargının da deşifre edeceği isimler olacaktır. Yargının bu konuyla bizatihi ilgilendiğini görüyoruz. Bunun içinde emniyet tabi ki var.” şeklinde cevap verdi.

Çetin Soysal’ın avukatı Rezan Epözdemir, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazıyor, ‘Biz bunu tespit ettik, hukuka ve usule aykırı şekilde dinlenmiştir, Zülfü Doğan mahlasıyla, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü polislerinin talebiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla dinlemeler yapıldı’ diyor. Şikayetçi misiniz diye bize geldi. Bugün bir dosya için geldik şikayetçi olduk.” diye konuştu.