Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2015 milletvekilliği seçimleri nedeniyle oluşacak çevre kirliliği, görüntü ve gürültü kirliliği için partileri, ilgili ve yetkilileri uyardı.

Genel Başkanı Mustafa Göktaş yaptığı yazılı duyuruda, "Önümüzde bir seçim var. Partiler ve onların adayları çevreyi, dogayı, toplumu, yaşamı düşünmeden bir propaganda süreci yaşıyor ve yaşatıyorlar. Sözde hepsi vatana millete hizmet, insanlara hizmet için yola çıkmış, insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, sağlıklı ve insanca yaşamını temin etmek için mücadele eden insanlar. Ancak yapılan propağanda çalışmaları, uygulanan reklam yöntemleri, harcanan reklam malzemeleri onların gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Ortaya çıkanların çoğunun, yapmış olduğu reklam çalışmaları, propağanda süreçleri, gerçekte, bencil, iki yüzlü, riyakar, vurdumduymaz, kendinden başkasına yaşama hakkı tanımayan, çıkarcı, fırsatçı, ben bilirimci, çevreye, doğaya, yaşama saygısız, aman ne olacak zihniyetli olduklarını görüyoruz. Böyle şey olmaz. Böyle davranış biçimi, aydın, kendini bilen, topluma yön vermeye çalışan insanlara yakışmaz." dedi.

'KAMU MALLARINA, TOPLUMUN ORTAK KULLANDIĞI MEKANLARA ZARAR VERMEYİN'

Göktaş, açıklamasında şu hususlara dikkat çekti: "Hadi, bilbordları, megabordları, raketleri anladık. Duvarlara, kamu mallarına, apartman boşluklarına, yollara sokaklara, caddelere, elektrik direklerine, ağaçların dallarına, binaların üzerlerine, ptt kutularına, yolda sokakta bulunan telefon bağlantı ankesörlerine, trafik yönlendirme levhalarına, bahçe çitlerine, tel örgülere, boş buldukları her alana afiş asmak, ilan yapıştırmak, flama asmak, bayrak asmak, naylon poşet asmak neyin nesi. Ayrıca araç giydirip plakasını kapatmak, ses cihazlarını çok yüksek sesle ayarlayıp milleti zıvanadan çıkarmak doğru bir davranış değil. Yürürlükte kanunlar var, uygulayan yok. Aday olmak, seçilmek onların hakkı ise bu hakkı kullanırken bizleri rahatsız etmeye, doğayı ve çevreyi kirletmeye, gürültü ve görüntü kirliliği yaşatarak sağlığımızla oynamaya hakları yok. Hem böyle çirkince bir çalışma yapacaksınız, sonrada kalkıp oy isteyip hizmete talip olduğunuzu söyleyeceksiniz. İnandırıcı olmuyorsunuz."

'ÇAĞDAŞ OLUN TEKNOLOJİNİN İMKANLARINDAN FAYDALANIN'

Göktaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Siyasi partilerin hepsine ve tüm adaylara daha sessiz, çevre kirliliği yaratmayan, gürültü ve görüntü kirliliğine yol açmayan, insan hayatına ve yaşamına daha duyarlı olmalarını, teknolojik imkanlardan, gelişmiş çağa uygun reklam çalışmalarından yararlanmalarını, sosyal medya, sanal medya, basın ve yayın kuruluşlarından istifade ederek, radyo programları, TV proğramları, açık oturumlar, tartışma programları, karşılıklı soru sorarak yapacaklarını aktarımlarla, toplantı salonlarını, konferans salonlarını kullanarak halkın karşısına çıkıp kendilerini anlatarak kampanyalarını daha çağdaş bir şekilde sürdürmelerini istiyoruz."