Ordu’nun Akkuş ilçesinin bazı bölgelerine pazar günü akşam saatlerinde yağan dolu tarım ürünlerinde büyük zarara yol açtı.

Pazar günü akşam saat 18.30 sıralarında Ordu’nun Akkuş ilçesinin bazı bölgelerine şiddetli dolu yağdı. Dolu Akkuş’un özellikle Salman, Seferli, Kuşculu, Meyvalı, Çukur, Çavdar, Ketendere, Gedikli mahallerinde etkili oldu. Doluda fasulye, mısır ve sebze ile meyve ürünleri büyük ölçüde zarar gördü. Dolu tanelerinin ceviz büyüklüğünde olması vatandaşları şaşırttı.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, “Pazar günü akşam saatlerinde aniden yağan şiddetli dolu sebebi ile ilçemizin bazı mahallelerinde meyve ve sebzeler büyük ölçüde zarar gördü. Çiftçilerimizin zararlarının tespiti noktasında ziraat odası olarak gerekli çalışmayı yapıp başta kaymakamlığımız olmak üzere resmi yerlere müracaatımızı yapacağız. Zararımız büyük. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyor, gerekli zararın karşılanması için ilgili kurum ve şahıslarımızdan gerekli yardımların yapılacağını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.