Eskişehir’de vücudunda ağrıların artması ve kiloları nedeniyle geçirdiği mide küçültme ameliyatı sırasında Adem Polatlıgil adlı vatandaşın organlarında 5’er santimetre uzunluğunda iki adet metal tel parçası çıktı. Yapılan incelemede, iki telin Polatlıgil’in cezaevinde tutuklu kaldığı esnada geçirdiği fıtık ameliyatı esnasında unutulduğu ortaya çıktı. Polotlıgil, konuyla ilgili ameliyatı gerçekleştirenler ile Sağlık Bakanlığı hakkında tazminat için hukuk süreci başlattı.

Alınan bilgiye göre, Âdem Polotlıgil, Eskişehir’de önceki yıllarda gerçekleştirilen Şah-Mat operasyonu kapsamında tutuklandı. 6 sene boyunca cezaevinde tutuklu kalan Polotlıgil, fıtık nedeniyle rahatsızlandı. Yapılan tetkikler akabinde Ankara Numune Hastanesi’nde fıtık ameliyatı geçirdi. Ameliyatın ardından tedavisi tamamlanarak cezaevine geri gönderildi. Polotlıgil, Ergenekon ve Balyoz sanıklarına çıkarılan yasa sebebiyle 5 seneden fazla tutuklu kaldığı için tahliye edildi. Bir süre sonra Polotlıgil, karnında ve vücudunun değişik yerlerinde ağrılar hissetmeye başladı. Artan ağrılar ve aşırı kiloya ulaşan Polotligil, tahliye edildikten sonra kilolarından arınmak için bu kez Eskişehir'de bir özel hastanede mide küçültme ameliyatı oldu. Ancak Polotlıgil’in ameliyatı sırasında ilginç bir olay yaşandı. Ameliyat sırasında karnında yaklaşık 5 santimetre uzunluğunda iki adet metal tel parçası bulundu. Mide küçültme ameliyatı ile birlikte iki metal parçası da Polotlıgil’in karnından operasyonla çıkarıldı. Uzmanlar tarafından yapılan incelemede, söz konusu iki metal parçasının Polotlıgil’in cezaevinde bulunduğu sırada geçirmiş olduğu fıtık ameliyatı esnasında hastanın karnında unutulduğu belirlendi. Metal parçalarının ameliyat bulunduğuna dair ve daha önceki ameliyat esnasında unutulduğuna dair ilişkin rapor tutuldu. Aynı zamanda vücuttaki ağrılara söz konusu ameliyat esnasında unutulan ağrıların sebep olduğu tespit edildi. Metal parçalarının karnından çıkarılması ile birlikte Polotlıgil sağlığına kavuşurken, vücudundaki ağrılar da son buldu.

Polotlıgil, yaşadıkları karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. Karnından çıkan iki metal tel parçası sonrası ağrı türündeki rahatsızlığının da son bulduğunu aktaran Polotlıgil, “Karnımdan çıkan iki metali görünce şaşırdım. Neredeyse çivi büyüklünde orada nasıl kalmış ve beni öldürmemiş şaşırdım. Bunu da şükür ama ihmal az daha hayatımı karartacakmış.” diye konuştu.

Yaşanan bu gelişme üzerine Polotlıgil, avukatı Caner Çalış aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Avukat Çalış, müvekkilinin bu metal parçalarının organlarından çıkarılması sonrasında hayata tutunduğunu, tüm rahatsızlıklarından kurtulduğunu kaydetti. Olayda ciddi bir hizmet kusuru olduğunu aktaran Avukat Çalış, “Hizmet kusurundan dolayı Ankara Numune Hastanesi'nin müvekkilime yönelik ameliyatı gerçekleştiren sağlık personeli ve Sağlık Bakanlığı hakkında tazminat davası başlattık. Bu kabul edilemez bir kusur. Sağlık önemli, ciddiyet isteyen bir durum. Sağlıkta çalışan insanlarda titiz ve ciddiyetli olmalı. Bu iş hata götürmez.” diye konuştu.