Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 760 bin üyesi bugün 41 il ve 45 seçim bölgesinde ön seçime gidiyor. Hakim gözetiminde başlayan seçimlere CHP üyelerinden büyük ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 230 bin CHP üyesinin üç seçim bölgesinde sandığa gideceği İstanbul’da ise katılım beklenenden daha yoğun. İstanbul 1’inci Bölge’deki önseçim mücadelesinde mevcut milletvekilleri arasında Mahmut Tanal, Osman Korutürk ve Kadir Gökmen isimleri öne çıkıyor. İstanbul 2’nci bölgede ise Melda Onur ve Aykut Erdoğdu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e karşı listede ilk sıralarda yer almaya çalışacak. İstanbul 3’üncü bölgede ise İlhan Cihaner’in isminin öne çıktığı belirtiliyor.

MAHMUT TANAL ÜSKÜDAR'DA OY KULLANDI

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için Üsküdar Haydarpaşa Lisesi’ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, büyük ilgiyle karşılandı. Seçmenlerle tek tek konuşarak destek isteyen Tanal, daha sonra oy kullanmak için sandığa gitti. Sandık görevlileriyle tokalaşan Mahmut Tanal, oyunu kullandıktan sonra ayrıldı. Oy kullanmadan önce demokrasi vurgusu yapan Mahmut Tanal, “Seçim tam bir demokrasi ve şölen havasında geçiyor. Seçimle kendi milletvekilini halkın belirleme yetkisi veriyor. Demokraside katılımcılık esastır. İşte bu bir katılımcılık örneği. Burada halk kendi vekilini kendisi seçecek. Halk vekilini seçerken de çalışan liyakat esasına göre seçecek. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen yoğun bir ilgi var. Genel seçimlerden daha farklı bir hava var.” dedi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ise yaklaşık 8 bin 200 üyeye sahip olduklarını, yüzde 70 oranında katılım beklediklerini söyledi.