CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sözcü Gazetesi yazarlarına hapis cezası verilmesine, Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in twitten dolayı tutuklama istemiyle gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Akar, "Baskılar artıyor. Bu sonun yaklaştığının alametidir. Sonu yaklaşan diktatörlerin tavrı dünyada böyle olmuştur. Ama ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar ne kadar insanları ezmeye çalışırlarsa çalışsınlar, bu dünya ‘Sultan Süleyman’a kalmadığı gibi Recep Tayyip Erdoğan’a kalmayacak. Hukuk devleti çalışmaya başladığında herkes bunun hesabını verecek." dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili, baskıların arttığını belirterek, şunları kaydetti: "Zaten sonu yaklaşan diktatörlerin tavrı dünyada hep böyle olmuştur. Bu da sonunun yaklaştığının alametleridir. Bu baskılar seçime kadar sürecektir. Ama 1 Kasım’dan sonra Türkiye’de her şey daha şeffaf, daha çok özgürce demokrasi olacak. Yeniden İnşallah hukuk devletini inşa edeceğiz. Bizim inşa edeceğimiz hukuk devletinde demokrasi en iyi şekilde işletilecek. Bireysel hak ve özgürlükler kullanılacak. Basınımız özgür olacak. İsteyen kalem istediği şekilde yazacak."

Bu dünyanın kimseye kalmayacağını kaydeden Haydar Akar, "Seçime kadar ağırlaşarak devam edeceğini, süreceğini de görüyoruz. Ama ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar ne kadar insanları ezmeye çalışırlarsa çalışsınlar, ‘Sultan Süleyman’a kalmadığı gibi bu dünya Tayyip Erdoğan’a kalmayacak. Ama buradan bürokratlara seslenmek istiyorum. Yandaş yargı mensuplarına seslenmek istiyorum. Doğru dürüst görevlerini yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasası ve kanunları çerçevesinde görev yapanları tenzih ediyorum. Onun dışında bugünkü iktidara biat edeceğim diye gelecek istikbalini bunun üzerine kuran, hakim ve savcılara seslenmek istiyorum. Uzun sürmeyecek bu. Onun için de herkes ayağını denk alsın. Ya devletin hakimi, savcısı, kaymakamı, valisi, bürokratı olsunlar ya da tercih kendilerin. Bu bir tehdit olarak algılanmasın ama hukuk devleti çalışmaya başladığında Türkiye’de herkes bunun hesabını verecek." diye konuştu.

Baskının sadece gazetecilere yapılmadığını aktaran Akar, "Sadece bunu gazeteciler için söylemiyorum. Göz önünde yapılanlara yapılan zulüm, işkence baskılar için söylemiyorum. Toplumun bütün bireyleri baskı altında. Hangi meslek grubuna sahip olursan ol, ne ile meşgul olursan ol, bir korku yaşıyorlar. Boyacısından, balıkçısına, esnafından, sanayicisine ve işadamına kadar herkes bir baskı altında ve korku içerisinde yaşıyor. İsmet İnönü’nün güzel bir sözü var, ‘Namuslularda namussuzlar kadar cesur olmadıkça bu ülkede işler düzelmez’. Onun için kimsenin korkmasına gerek yok. Cesurca fikirlerini düşüncelerini ifade etsinler. Belki kısa bir dönem için sıkıntı çekecekler ama gelecek onların çocukları, torunları takdirle anacaklar. Böyle bir zorbaya karşı, böyle bir otoriterleşen rejime karşı, böyle bir diktatöre karşı duruş sergiledikleri için." ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili, Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında attığı tweet'ler sebebiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartan savcı Umut Tepe, kararı gizlemesine itiraz eden Keneş'in avukatına, 'İşte karar, üzülmem mi gerekiyor! Çok mutluyum, kararı da çıkarttım. Yakalatacağım işte, çok mutluyum. Bak elimde işte karar!..' şeklinde sözler sarf etmesine de tepki gösterdi. Akar, "Yandaş savcı ve hakimler bunları söylemeleri normal. Bir ülkede insanlar adalete güvenmezse, o ülkede iç barış huzur ve toplumsal barış olmaz. Bugün insanların adalet arayışı olduğunda mahkemelere gitmeden önce adalet hakim kimin yanında, savcı kimin görüşünde diye sormaya başlamışsa bu tehlikelidir. Bunu da bu noktaya getiren mevcut hükumettir. Normal hukuk devletinde bunların hepsi çözülecektir. Bu tür insanlar buralarda yer bulamayacaklar. Bunların hesabını da verecekler." diyerek sözlerini tamamladı.