CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye'de son dönemde yaşananların insanları korkuttuğunu belirterek,"Türkiye'de korku impatorluğu yaratıldı. Mazluma, garibana zulüm yapılıyor. Önceleri 'korkmayın' diyorduk, 'korkmayın' demekten vazgeçtik, çünkü insanlar ölmeye, hapiste çürümeye başladılar." dedi.

CHP, 7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti ile koalisyon sürecinde yaşananları anlatmak için Anadolu'ya çıkarma yaptı. 81 ilde 3'er kişilik milletvekili heyetleri koalisyon görüşmelerinde yaşananları parti tabanına anlatmaya başladı. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP il teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Milletvekili Atıcı, ülkede yaşanan kaos ortamında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın vebali bulunduğunu ifade etti. Kaya, ülkede insanların çeşitli yaftalama ve suçlamalarla cezaevine atıldının altını çizdi. Kreş ve okulllara baskın düzenlenip, muhalif iş adamlarının maliye denetimleri ile cezalandırıldığını dile getirdi. Ülkede korku impatorluğu oluşturulduğuna dikkat çeken Milletvekili Atıcı, şöyle konuştu: "Türkiye’de bir korku imparatorluğu yaratıldı. İnsanlar korkmaya başladılar. Önceleri 'korkmayın' diyorduk. Okul basılıyor, dershane basılıyor efendim maliyeciler gönderiliyor, gazeteler basılıyor, iş adamları hapse atılıyor, rektörler, genelkurmay başkanları, milletvekilleri hapse atılıyor. Önceleri 'korkmayın' demiştik ama sonra baktık ki gerçekten bunlar mazluma, garibana zulüm yapıyorlar. O yüzden ‘korkmayın’ demekten vazgeçtik. Çünkü insanlar ölmeye, hapiste çürümeye başladılar. Onlara şunu söylüyoruz, ‘Onlardan korka bilirsiniz. Bir korku imparatorluğu kurdular. Bunu kimse inkar edemez. İş adamı başını kaldırdığı zaman kapısına maliye geldi. 'Efendim sen şucusun, sen bucusun, sen şöylesin, sen böylesin' dediler, insanları kategorize edip her birisine bir şey uydurdular. 'Sen paralelsin' deyip o bahaneyle bütün Türkiye’yi biçtiler. Sen düşünce suçlususun KCK’dan yargılandın' dediler, birazcık sol adına konuşan herkesi içeri attılar. 'Sen gençsin' dediler bütün gençleri potansiyel suçlu ilan ettiler. Gençler onurlu gezi direnişini yaptılar onlardan intikam almaya çalıştılar."

KREŞ BASMAK NE DEMEK

Hükümetin korku toplumda oluşturmaya çalıştığı korkunun bumerang gibi kendisine döndüğünü de dile getiren Milletvekili Atıcı, şu ifadeleri kullandı: "Dersaneleri bırakın kreşi bastılar. Kreş basmak ne demek? Şimdi bumerang etkisiyle korku döndü, onları sardı. İnanılmaz şekilde korkuyorlar. Hiçbir tanesi korumasız gezmiyor. Hiçbir tanesi zırhlı araçsız gezmiyor. Korku onların yüreğini kapladı. Adana’ya inen Cumhurbaşkanı Mersin’e karayoluyla halkı selamlayarak gitmek yerine havaalanından açılış yapılacak yere helikopter ile gitmek zorunda kalıyor. Hükümet üyeleri, bakanlar, artık şehit cenazelerinde yuhalanıyor, korkuyorlar. Sığınacak delik arıyorlar. Korksunlar, korkacaklar çünkü halk geliyor. Halk geldi, şeytanın bacağı kırıldı. Halk bunlara oy vermeyince başına bir şey gelmeyeceğini gördü bu terör olaylarını ve ekonomiyi bu şekle getirenin hükümet olduğunu hatta ve hatta hükümetin talimat aldığı Cumhurbaşkanı olduğunu keşfetti ve ona dedi ki 'erken seçim mi istiyorsan gel kardeşim buyur, erken seçimse erken seçim, bunun bedelini sana ödeteceğim’ dedi, hiç kimse umutsuzluğu kapılmasın.”