CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa’daki zorunlu rotasyon uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Manisa'da öğretmenlerin zorunlu rotasyon uygulamasına esas olacak ilçe grupları belirlenirken coğrafi durum, mesafe ve ulaşım olanaklarının dikkate alınmadığını belirten Nurlu, aynı grupta yer alan Demirci ile Sarıgöl ilçeleri arasının 136 kilometre olduğunu ifade etti.

Milletvekili Nurlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, diğer illerde Milli Eğitim müdürlükleri ilçe gruplarını belirlerken coğrafi durum, mesafe ve ulaşım olanaklarını dikkate alarak en fazla 30-40 kilometreyi geçmeyen ilçelerin aynı grupta değerlendirildiğini, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise bu şartları görmezden geldiğini kaydetti. Manisa'da dört ilçe grubunun belirlendiğini aktaran Nurlu, “Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Köprübaşı ve Demirci ikinci grupta yer almıştır. Buna göre Demirci’deki bir öğretmen, Sarıgöl’e gönderilebilecektir. Bu grupta yer alan Sarıgöl-Demirci arası 136 kilometre, Demirci-Alaşehir 114, Sarıgöl-Köprübaşı 100 kilometredir. Yine üçüncü grupta yer alan Soma-Gördes 92, Gördes-Kırkağaç 80 kilometredir. Bu ilçeler arasında direkt ulaşım sağlanamadığından öğretmenler, aktarma yaparak gidecekleri ilçelere ulaşmak zorunda kalacak.” dedi.

Öğretmenlerin zorunlu rotasyon uygulamasının “toplu sürgün” olacağını iddia eden CHP Milletvekili Nurlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dört olan ilçe grubu sayısını arttırarak, birbirine yakın ilçelerin aynı grupta yer aldığı yeni bir düzenleme yapması gerektiğini, ancak bu sayede öğretmenlerin daha az mağdur edileceğini söyledi.