Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Yerleşkesi’nin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Barış Yarkadaş önergede, Yıldız Yerleşkesi’nin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği gerekçesiyle dilekçe veren iki öğrenciye rektörlük tarafından açılan soruşturma üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle sorular yöneltti. Dilekçenin anayasal hak olduğuna dikkat çeken Yarkadaş, 3071 sayılı yasa ile dilekçe hakkının ayrıntılı bir biçimde düzenlendiğini, öğrencilere soruşturma açılmasının hukuk devleti ilkesiyle çeliştiğini ifade etti.

Barış Yarkadaş’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelttiği soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor: “21 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu bir televizyon programında Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nün Cumhurbaşkanlığı için kullanılacağını ve oradaki bir binanın Cumhurbaşkanlığı'na ait olacağını ifade etmiştir. Bu açıklamalar üzerine Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Yerleşkesi'nin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddiaları ve konuyla ilgili dilekçe veren iki öğrenciye rektörlük tarafından soruşturma açılmıştır. Dilekçe hakkı, 3071 sayılı Yasa ile ayrıntılı bir biçimde düzenlenmiştir. Anayasal ve yasal düzenlemelerden anlaşılacağı gibi, verilen dilekçenin içeriğinin kabul edilmez olduğu durumda dilekçelerin bu nedenle işleme konulamayacağının başvurucuya bildirilmesi hukuk devleti ilkesinin bir gereği olarak ortaya çıkmaktadır.

‘Dilekçe vermek gibi en temel anayasal hakkını kullanan iki öğrenciye rektörlük hangi gerekçeyle soruşturma açmıştır? İki öğrenciye açılan soruşturmayla diğer öğrencilere gözdağı mı verilmek istenmektedir?’ ve Yerleşke içerisinde Cumhurbaşkanlığı’na ait bir bölüm olacak mıdır?"