CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'nin yeniden inşası için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması sırasında yapılan ve katliama dönüşen bombalı terör saldırısını kınadı. Manolya Meydanı’nda toplanan CHP'li gençler, teröre tepki gösterdi.

Burada basın açıklaması okuyan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, bir süredir Türkiye’nin barış sürecini ve bölgedeki halklar arasındaki kardeşliğini tehdit eden güçlerin yeni saldırısının gençlere yönelik olduğunu söyledi. Emperyalizm ve işbirlikçilerinin Ortadoğu halklarını hedef alan savaş politikalarının eli kanlı taşeronlarının, dün SGDF’li gençleri Suruç’taki bombalı saldırıyla katlettiğini belirten Bozyaka, “Kobanili çocuklara oyun parkı yapmak için Suruç’a giden ve bir basın toplantısı düzenlemekte olan gençlere yönelik bu katliam, Türkiye’nin geleceğine ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu vahşeti, barışa ve güzel günlere olan bütün inancımızla lanetliyoruz. En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” dedi.

'ŞEHİDİMİZE YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ'

Dün acı bir haber de Adıyaman'dan aldıklarını aktaran Serdar Bozyaka, “Teröristlerin kurşunuyla 22 yaşında şehit düşen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'a yapılan hain saldırıyı da lanetliyoruz. Terörün dini, dili ya da ırkı olmaz. Terörün her türlüsünü ayaklarımız altına alıyoruz. Bu vatan için can veren aziz şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz. Aylardır her açıklamamızda, AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Kirli hedefleri uğruna Irak’ı işgal eden, Suriye’yi yıkmaya çalışan, bu amaçla insanlık dışı, gerici çeteleri palazlandıran, eğiten, silahlandıran, başta ABD olmak üzere tüm emperyalist güçler ve AKP hükümeti, bu saldırının birinci dereceden sorumlusudur.” dedi.

'IŞİD’E TIR’LARLA TAŞINAN BOMBALAR SURUÇ’TA PATLADI'

Bozyaka, açıklamasına şöyle devam etti: "IŞİD’e MİT TIR'larıyla taşınan silahlar, bombalar Kobani’de, şimdi de Suruç’ta patlamaktadır. AKP’nin beslediği, ülkemizi savaş üssü haline getirdiği bu kanlı çeteciler yaşamı, özgürlüğü kanla ve ölümle susturmaya çalışmaktadır ancak her şeye rağmen kazanan, yaşam ve özgürlük olacaktır. Eşit, özgür demokratik bir Türkiye mücadelesi verenler, 'Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği' diyenler, bu katliamın hesabını er geç soracaktır. Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanlar da tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır. Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu üyesi dostlarımıza yapılan bu saldırı bizlere yapılmıştır. Yapılan bu saldırı, Türkiye’nin umudu gençliğe yapılmıştır. Bizler CHP’li gençler olarak, bölgede yaşayan bütün partililerimizi yaralılara kan vermek üzere hastaneye gitmeye ve tüm vicdanlı insanları katliama karşı omuz omuza, yan yana olmaya çağırıyoruz.” Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.