Manisa'da bugün, aralarında Kimse Yok Mu'nun da bulunduğu 6 derneğe yönelik polis baskınıyla ilgili konuşan CHP Milletvekili Özgür Özel, "Zulm ile abad onanın, sonu berbat olur." dedi.

17-25 Aralık operasyonlarından sonra dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, "Cadı avıysa cadı avı yapacağız." dediğini hatırlatan Özel, dünyanın her yerinde, siyasi terminolojide cadı avının, bir konuda birinin suçlu ya da suçsuz olup olmadığına bakmaksızın, gözü dünmüş birileri tarafından suçlu suçsuz, masum masum olmayan, güçlü zayıf ayrımı yapmaksızın önüne gelen herkese kötü muamele yapılması ve toplayıp bir yere tıkılması anlamında kullanıldığını söyledi. Bazen en haksız, en acımasız davranışlarda bulunan muktedirlerin dahi, "Cadı avı yapıyorsun." dediğinde kabul etmeyeceğini ifade eden Özel, "Ama devletin şu an en tepesindeki kişi, daha bu işler başlarken, 'Cadı avıysa cadı avı yapacağız.' demişti. O kadar gözü dönmüş şekilde devletin tepesi siyasete, kendi kontrolünde tuttuğu siyasi parti ve idareye talimatı vermişti, 'Gerekirse cadı avı yapın' diye. Bugün Türkiye'de cadı avı yapılırken Manisa'da da bu 6 derneğe bu yapılıyor." diye konuştu.

'GEÇEN HAFTAKİ ARAMALARDA NE BULMUŞLAR MERAK EDİYORUM'

Bir hafta önce Manisa'da 5 dernekte yapılan aramaları hatırlatan CHP Milletvekili Özel, "Geçen aramalarda ne bulmuşlar ki bugün bir kez daha aramaya geliyorlar ya da neyi bulamamışlar da bugün neyi arıyorlar? Gerçekten merak ettim." dedi. İktidar partisine söylenmesi gereken tek şeyin, "Zulm ile abad olanın, sonu berbat olur." sözü belirten Özel, "İktidar partisi, 'Bugün bu durumlara niye düştüm?' diye düşünüyorsa, artık toplumun çeşitli katmanları, iktidar partisi gitsin de kim gelirse gelsin diyorsa, herkes bunlar bir an önce gitsinler diyorsa ve bu da iktidar partisinin kimyasını bozuyorsa bunun bir tek sebebi var. Zulm ile abad olmaya çalışıyorlar, sonları da berbat olacak. Şu anda çöküş başladı ama çok daha kötü durumlara düşecekler." şeklinde konuştu.

'ÖNÜMÜZE SOMUT DELİLLERİN KOYULMASI LAZIM AMA BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Ortada bir suç varsa bununla ilgili somut delillerin ortaya koyulması gerektiğini ancak 1,5 yıldır her yerde cadı avı yapıldığını söyleyen Özgür Özel, "Önümüze artık somut delillerin koyulması lazım ama böyle bir şey yok. Aksine sürekli her gün yeni bir şey yapılıyor." dedi. Anketlere göre Manisa'nın, iktidar partisinin oylarının en çok eridiği yerlerden bir tanesi olduğunu, 5 olan milletvekili sayısının 2 milletvekili düzeyine düştüğünü, bunu daha yukarıya taşımak için mağduriyet oluşturma peşinde olduğunu vurgulayan Özel, bu sebeple amaçlarının Manisa'da bir düşman oluşturmak olduğunu savundu. Özel, "Manisa'da bir düşman, mağduriyet, bir öcü oluşturmak için her şeyi deniyorlar. Bu bazen iki hakaret iddiasıyla iki çocuğu tutuklama talebiyle sevk, bazen STK, bazen bizim geçlik kollarımız oluyor, bazen de kamu yarına çalışan dernekler oluyor." dedi. Manisa'da arama yapılan derneğe kamu yararına çalışma hakkının Bakanlar Kurulu tarafından verildiğini, bunda Erdoğan'ın imzası bulunduğunu belirten Özel, "İmza namustur, çok önemlidir. İmzasına mı sahip çıkıyor, bugünkü söylediklerine mi sahip çıkıyor, aslında onu açıklaması gerekiyor." diye konuştu.