Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Erdem, önergesinde Akit gazetesinin 2 Temmuz günü attığı manşete tepki göstererek “Aynı dil ve üslupla toplumu kutuplaştırdığı gerçeğine rağmen bu gazete ve benzer gazetelerin Basın İlan Kurumu ve özel şirketler tarafından ciddi bir biçimde desteklenmesinin gerekçeleri nelerdir?" diye sordu.

Erdem, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Akit gazetesinin manşetine tepki gösterdi. “Madımak katliamının anıldığı bu dönemde toplumsal barışı zedeleyecek bir biçimde Akit gazetesinin 2 Temmuz günü attığı manşette ‘Müslümanlara zulmün adı Madımak’ ifadesinde ve haber içeriğinde yer alan mezhepçi, ayrımcı bir dilde yayın yapmakta olduğu görülmüştür” diyen Erdem, sırasıyla 4 soru sordu.

Erdem’in önergesinde yer alan sorular şöyle:

1- Aynı dil ve üslupla toplumu kutuplaştırdığı gerçeğine rağmen bu gazete ve benzer gazetelerin, Basın İlan Kurumu ve özel şirketler tarafından ciddi biçimde desteklenmesinin gerekçeleri nedir?
2- Basın İlan Kurumu’nun tiraja göre gazetelere dağıttığı reklamlar üzerinden, ilgili gazetelerin yüksek tiraj göstererek fazla gelir elde ettiği iddiaları doğru mudur?
3- Bu iddialar doğru ise 24. dönemde hükümetin böyle bir istismara karşı ne gibi önlemler almıştır?
4- Gazetelerin gerçek satış rakamları ile Basın İlan Kurumu’na bildirilen rakamlar arasındaki farkın, hile yoluyla gerçekleştiği iddialarına yönelik olarak geçmiş dönemlerde yürütülmüş bir soruşturma söz konusu olmuş mudur?