Çanakkale'de CHP ve MHP, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı resmi törende sonra ayrı kutladı. Kutlamaların sönük geçmesine de tepki gösterdiler.

Şehirdeki kutlamalar, saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan tören, halk oyunları ile devam etti. Ardından CHP, ayrı olarak anıta çelenk koydu. Burada bir konuşma yapan CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, emanet edilen değerleri hiç kimseye çiğnetmeyeceklerini söyleyerek, "CHP'nin tarihsel misyonuna sahip çıkan bizler, her yaştaki gençler olarak bu değerleri koruyacağımıza ant içiyoruz. Bu değerleri sonuna kadar ne pahasına olursa olsun geliştireceğimize, daha ileri taşıyacağımıza söz veriyoruz. Bu çağdaş uygarlık projesini, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu değerleri hiç kimseye çiğnetmeyeceğimizi, barışın kentinde, Cumhuriyet Meydanı'nda bütün Türkiye'ye ilan ediyoruz. Bizler varolduğumuz sürece bu değerler yaşayacak. Bu değerleri ileri taşımak hepimizin görevi. Bugün de dün olduğu gibi ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntıları aşma noktasında CHP'nin o çoban ateşlerini ateş topuna döndürüp emperyalistleri, sömürgecileri kovduğu günün ruhuyla daha ileri götürmek üzere yolculuğunuzda başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu

CHP'nin ardından MHP de ayrı olarak çelenk koydu. Açıklama yapan Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, protokolün törenlere katılmamasına tepki gösterdi. Balkan, "MHP olarak biz bunu üzüntü ile izliyoruz. İnşallah gelecekte bundan sonraki 19 Mayıs'lar layıkı ile kutlanacak, çünkü 19 Mayıs demek, memleketin kurtuluş günü demektir ve görüyoruz ki Çanakkale'de, maalesef hiç de layıkı ile temsil edilmiyor. Protokole uyulmuyor ve 19 Mayıs'ın anlamı her geçen yıl biraz daha, yavaş yavaş gözden kaçırılmaya çalışılıyor. Oysa MHP olarak sonuna kadar 19 Mayıs'ları, milli bayramları, dini bayramlarımıza sahip çıkacağız." dedi.