Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Danışma Kurulu düzenleme kararı aldı. CHP İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurhan Yanya, 29 Temmuz Çarşamba günü yapılacak danışma kuruluna tüm ilçe kadın kolları başkanları ve Genel Merkez temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Genel seçim sürecinde yapılan çalışmalardan, gelecek dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelere kadar birçok gündem maddesinin masaya yatırılacağı ve örgüte danışılacağı toplantıya partinin çeşitli kademelerinde görev yapan kadın üyeler katılacak.

Danışma kurullarının hem bir değerlendirme, hem de gelecek dönem çalışmaları için fikir alışverişinde bulunulduğu toplantılar olduğunu vurgulayan CHP İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurhan Yanya, "Partiye en fazla emek harcayan kadınlarımızla, partimize yakışan bir toplantı yapacağız" dedi. Yanya şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide, Atatürkçü ve cumhuriyetçi kadınlar olarak, savunduğumuz tüm değerler için gece gündüz emek harcıyoruz. CHP'li kadınlar olarak hepimiz ülkemizin çağdaş,modern, barış içinde bir ülke olması ve Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için çabalıyoruz. Bizler kadının ikinci plana atıldığı, hor görüldüğü, şiddete maruz kaldığı, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirildiği bir düzene karşı duruyoruz. Tüm bunlar içinde CHP çatısı altında mücadele veriyoruz. Bizim mücadelemiz sadece seçim dönemleriyle sınırlı değildir. Bu mücadelemiz aydınlık günler gelinceye, milletimiz huzura ve refaha kavuşuncaya, kadınlar hak ettiklerini alıncaya kadar sürecektir.”

29 Temmuz'da yapılacak CHP Kadın Kolları Danışma Kuruluna, Kadın kolları il yönetimi, ilçe başkanları ve ilçe yönetimleri, Kadın Kolları MYK ve Parti meclisi üyeleri, CHP İzmir'in kadın milletvekilleri, kadın belediye başkanları, kadın belediye meclis üyeleri, partinin İzmir'deki kadın kurultay delegeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının partili başkan ve temsilcilerinin katılacağı bildirildi.