Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Sivas’ta alternatif bir tören düzenledi. Törende konuşan CHP Milletvekili Ali Akyıldız, “Ülkemizin getirilmeye çalışıldığı bu karanlık noktaya geçmişte olduğu gibi 'dur' demesini bugünde bileceğiz.” dedi.

Tarihi Sivas Kongresi’nin yapıldığı müze yanında bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene CHP Milletvekili Ali Akyıldız, eski Milletvekili Malik Ecder Özdemir, milletvekili adayları, partililer ile ADD Şube Başkanı Halis Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Milletvekili Akyıldız ve ADD Şube Başkanı Özdemir anıta çelenk koydu. Basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Cumhuriyetin kazanımlarının birer birer kaybedildiğini savunarak, “Ülkemizin getirilmeye çalışıldığı bu karanlık noktaya geçmişte olduğu gibi 'dur' demesini bugünde bileceğiz.” dedi.

"MEDYANIN SUSTURULMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Koza İpek Grubu'na yapılan operasyonlar ile ilgili de konuşan Akyıldız, şunları kaydetti: “Bu çağda hala medya susturulmaya çalışılıyor. Medyaya yapılan kayyum atamasıyla ve karartılmasıyla hakikaten 21. yüzyılda Türkiye’nin ayıbıdır diye düşünüyoruz. Geçmişte Ergenekon’da ve Balyoz’da söyledik bugünde söylüyoruz; bugün yargı bağımsızlığından bahsedilemez noktaya getirilen yargı, yarın kendilerine de lazım olacak. O nedenle özgür medyanın susturulmasına her zaman karşı olduk, bugün de karşıyız, yarında karşı olacağız. Bunu da şiddetle kınıyoruz.”