CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’a Melikşah Üniversitesi üzerinden yapılan algı operasyonuna tepki gösterdi. Yapılanları vicdanların kabul etmediğini dile getiren Arık, “Bir işaretle iş adamlarına soruşturma açılmasını, gazetelere saldırılmasını ibretle izliyoruz.” dedi.

Melikşah Üniversitesi'ne yönelik yapılan soruşturmanın hukuksuz olduğunu dile getiren CHP’li Arık, Boydak ailesine destek verdi. Adliye binasına gelen Arık, burada gazetecilere açıklama yaparak, “Gerçekten kaygı verici ve üzüntülü bir durum. Bugün hırsızlık yapanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, hayırsever iş adamı diye lanse edilirken, sadece Kayseri’ye değil tüm Türkiye’de istihdam sağlayan, iş sahası sağlayan ve Türkiye ekonomisine can suyu olan Boydak Holding’e yapılanları şiddetle kınıyoruz. Vicdanlarımız bunu kabul etmiyor. Bugünkü geldiğimiz süreçte güçlülerin bir parmak işaretiyle istediği iş adamını soruşturmaya almalarını, algı operasyonu yapmalarını, istediği gazetecilere saldırmalarını ibretle izliyoruz.” diye konuştu.

“Şu ortamda yapılması gerekenin en son şeyin 1 Kasım seçimleri olduğunu düşünüyoruz.” diyen CHP’li Arık, “Her şerde bir hayır vardır. Türkiye 1 Kasım'da hukuksuzluğa vicdansızlığa 'hayır' diyecektir. İnşallah iş adamını bir an önce aramızda görürüz. Geçmiş olsun dileklerini iletmek için buradayız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Arık, sadece kendilerine muhalif olan iş adamları ve sanayicilere gözdağı vermek istendiğini söyleyerek, “Şu anda yapılan, 'Bizim dediğimizi yapmazsınız başınıza gelecekler böyle olur' söylemidir. Bu hukuksuzluk bir an önce son bulur. İnşallah bizim iktidarda güçlü bir hukuk sistemi olacak. Güçlüler de adil olacaktır.” dedi.

Çetin Arık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Boydak ailesine üzüntülerini dile getirdiğini hatırlatarak, “Genel başkanımız hukuksuz olan bu algı operasyonunun son bulmasını istedi. Mustafa bey ile görüştü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.” diye konuştu.