CHP Kayseri milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Kayseri’de ticari hayatın durma noktasına geldiğini, bunun sorumlusu olanların da 1 Kasım’da halk tarafından cezalandırılacağını söyledi.

Herkesin borç sarmalında olduğunu, esnaf-sanatkarın ciddi darboğazda olduğuna dikkat çeken Bahçecioğlu, “Seçim ziyaretlerinde daha net gördüm. Esnafımız, çiftçimiz, gençlerimiz dahil tüm Kayserili hemşehrilerim 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurmayanlara, milleti oyalayanlara çok kızgın ve kırgın. 1 Kasım’da bu partileri cezalandıracaklar.” dedi.

Hemen hemen her gün Kayseri’deki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Bahçecioğlu, siftah yapmadan dükkan kapatan, kirasını ödemeyen, çeki protesto olan, borç yüküyle boğuşan çok sayıda esnaf ve tüccarın yaşadığı zorluklara tanık olduklarını vurguladı.

İFLASLAR ARTABİLİR

“Çarşı-pazarda gezerken konuştuğumuz hemşehrilerimiz de satın alma güçlerinin eridiğinden yakınıyorlar” diyen CHP’li Bahçecioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaş zorunlu ihtiyaçları dışında tüketimini kesmiş. Neden? Çünkü geleceği göremiyor, elinde avucunda kıt kanaat biriktirdiğini de 'ihtiyat akçesidir, yarının ne olacağı belli değil' diye harcamaya korkuyor. Bir şeyi satın alma planı varsa bile, 'yarın öbür gün ne olacağı belli değil' diye erteliyor. Yani, vatandaş tüketim talebini askıya almış durumda. Piyasada iş yapan vatandaşlarımızla görüşmelerimden çıkan daha vahim tablo ise şu; seçim sonrasında da belirsizlik ve ekonomik istikrarsızlık ortamı uzun sürerse, özellikle işçi çıkarmalar daha yoğun olarak gündeme gelebilir. Özellikle küçük işletmeler, vergi-sigorta ödemelerini yapamıyor, gecikmeler oluyor, bu da iflaslar artabilir endişesini körüklüyor.”