Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, PKK terör örgütü ile Adıyaman'da girilen çatışmada bir ay önce şehit olan ve Develi ilçesinde defnedilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın, mezarının bakımsızlığına tepki gösterdi.

Parti il yöneticileri ile birlikte Kayseri Valiliği’ne giden CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, üzerinde “Şehidiniz Müsellim Ünal’ın kabristanı” yazan pankartı polisin valilik içine almak istememesi üzerine tepki gösterdi. Polisin, 'Bakacağız' demesi üzerine Ayan, “Neye bakacaksınız? İl başkanıyım ben pankartı göstereceğim, alamazsınız. Bu Mehmetçiğin yattığı, askerimizin yattığı yer burası, kimseye küfür yok, buyurun. Bir aydan beri burada yatıyor bu çocuk. Sarayda padişah efendi, birilerini toplayıp para yedirirken bu çocuğun mezarını yapsınlar. Bir aydan beri kimse ihmal edemez. Bunu da mı yapmayalım, şehidimize de mi sahip çıkmayalım? Zıvanadan çıkartmayın, zaten çok doluyuz yapmayın. Vali beyin haberi var. Kavga etmeye gelmedim, inanın hepimiz bombayız. Milletin burasına geldi. Basına demecimi vereceğim, Vali beyle görüşeceğim; ‘Bu mezarı yaptır’ diyeceğim. ‘Bu çocuk yatamaz böyle’ diyeceğim. Yoksa ben yaptıracağım mezarı diyeceğim” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ayan yaptığı basın açıklamasının ardından Valilik binasına girdi. Vali Orhan Düzgün’ün izinde olması nedeniyle Vali Vekili Mehmet Emin Avcı ile görüşen Ayan, durumu ilettiğini ve çözüm bulunmasını istediğini söyledi. Ayan, şöyle konuştu: “Komutanımız, belediye başkanı ile görüşecek. Belediyeler bu işleri yürütüyor. Belediye başkanının inşallah, kısa sürede şehidimize içimizin rahatlayacağı, ona yakışır mezarı yapmasını sağlayacaktır. Bu konuda sarayında keyif yapan, müftüleri, imamları, muhtarları toplayıp onları ajan haline getirmeye çalışan zihniyetin biraz daha hassas olmasını diliyorum. Kendi sarayında keyif yaparken, biraz da canını, kanını vermiş şehitlerin hiç olmazsa yattığı mezarın, toprağın bizleri rahatlatacak biçimde olmasını biran önce sağlamasını istiyoruz. Allah bu millete yardım etsin. Allah bu milleti, başımızdaki büyük beladan kurtarsın. Bu kadar ilgisiz, bu kadar alakasız, bu kadar milli, kardeşlik değerlerinden uzaklaşmış bir halk, bir 100 sene daha varlığını sürdüremez.”