Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı Onur Kaytan, yaklaşan 1 Kasım seçimi için vatandaşların vicdanının sesini dinleyerek sandık başına gitmeleri gerektiğini belirterek, "Ülkemizin yiğit insanları kuru soğana muhtaç edilmiştir." dedi.

CHP milletvekili adayı Onur Kaytan beraberinde İl Başkanı Ali Keven ve bazı partili üyelerle birlikte Çekerek ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kaytan, burada vatandaşlarla yaptığı sohbette partilerinin projeleri hakkında bilgi verdi.

Kaytan, “Güzel ülkemiz yıllardır kandırılmaktadır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı para babaları ve yandaş oluşumlar tarafından çarçur edilmektedir. Buna bizim vicdanımız dayanmamaktadır tabiri caizse güzel ülkemin yiğit insanları kuru soğana muhtaç edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Özellikle son birkaç yıldır hiçbir vatandaşın halinden memnun olmadığını vurgulayan CHP Yozgat milletvekili adayı, şunları ifade etti: “Çiftçimiz başta olmak üzere esnafımız, memur, işçi, emekli ve asgari ücretli yarınından endişe duyuyor. 7 Haziran seçimlerine baktığınızda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkımızın huzur ve refahını sağlayacak projeleri anlattığında bazı partiler 'olmaz böyle şey bunlar bütçeyi bilmiyorlar' diyerek eleştiri yağmuruna geçiyorlardı. 7 Haziran seçimlerinde umduğunu bulamayan ve halkı, terörün kucağına bırakarak yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ve yine yüzlerce insanın yaralanarak hayatının karartıldığı bu kötü ortamda güven ve huzurdan bahsediyorlar. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı projeleri kopyala yapıştır mantığı ile çalarak yeni bir projeymiş gibi kamuoyuna sunmaya çalışıyorlar. Ama artık vicdanı olan ve vatanını seven halkımız bunların yalanlarına inanmaz. Hani bütçe yeterli değildi. Bu paraları bu kaynağı nereden bulacaksınız diyordunuz. Ne oldu da düne kadar olmaz dediğiniz projelerimize bugün sahip çıkarak ve kendi projeleriniz gibi halka sunarak oy devşirmeciliği yapıyorsunuz.”

“7 Haziran sonrası 35 gün koalisyon çıkmaması için uğraşıp ülkeyi alt üst eden ve insanlara yalan söyleyen iktidar partisi kime neyi anlatmaya çalışıyor.”diyen Kaytan, “Herkes her şeyi görüyor. Sürekli mağdur edebiyatı yapanlar 7 Haziran seçimleri sonrası oluşacak bir koalisyon hükümetinin kurulmasını istememiştir. Sebebi ise çok açık ve nettir. Çünkü olası bir koalisyon hükümetinin kurulması halinde başta 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyaları olmak üzere bütün hukuksuzlukların hesabı sorulacaktı. İşte bu sebepledir ki kaçak sarayda oturan sultanın, Davutoğlu’na verdiği hükümetin kurulmaması yönündeki görev başarı ile tamamlandı. Bunların bu yaptıkları kaçak güreş sadece hukuksuzlukların adalet önünde hesap vermemelerinin süresini uzatmaktan başka bir şey değildir. Ben inanıyorum ki 1 Kasım ülkemizin bütün hukuksuzluklardan bütün yolsuzluklardan adam kayırmacılığından kurtuluşuna vesile olacaktır. O yüzden halkımız 1 Kasım'da sandığa oy kullanmaya gittiklerinde çocuklarının geleceğini düşünerek vicdanlarının sesini dinleyerek oy kullanmalarını istiyoruz. Yozgat için çıktığımız bu yolda yine Yozgat için en iyisini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın .1 Kasım'dan sonra seçilmemiz halinde her hafta, hafta sonları iki gün halk günleri ile halkımız ile birlikte olacağız, halkımızın sorununu yine halkımızın ayağına giderek çözeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Bu anlayışıyla hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.