CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Düztepe Çamlık Parkı içerisinde yetişmiş 350 ağacın kesilerek okul yapılmasına karşı duracaklarını belirterek, “Kentsel dönüşüm alanında okul alanı olmasına rağmen, Düztepe Çamlık Parkı içerisinde yetişmiş 350 adet ağacın kesilerek okul yapılacak olması haline karşıyız.” dedi.

CHP İl Başkanı Muhittin Sait Köse, haftalık değerlendirme toplantısını, partililer ve milletvekili aday adaylarının katılımıyla yaptı. Çamlık Parkı’na okul yapımı için yine teşebbüslerin olduğu yönünde haberler aldıklarını belirten Sait Köse, ağaçlara dokunulmamasını istediklerini ve bu konuda ısrar edilirse, CHP olarak vatandaşlarla birlikte mücadele edeceklerini açıkladı. Düztepe Çamlık Parkı’nda yetişmiş olan 350 ağacın kesilmesine izin vermeyeceklerine dikkat çeken Köse, okul alanı gerekliyse kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerlerden istimlak yapılmasını söyledi. Köse, “Kentsel dönüşüm alanında okul alanı olmasına rağmen, Düztepe Çamlık Parkı içerisinde yetişmiş 350 adet ağacın kesilerek okul yapılacak olması haline, yeşil alanın yok edilmesine karşıyız. Eğer orada illa okul yapılacaksa, zaten kentsel dönüşüm olarak belirlenen alan içerisindeki istimlakler bir an önce yapılarak, okul yapılabilir. Ağaçlara dokunulmamasını istiyoruz.” diye konuştu.

HEM CAMİ YERİNİ SATTILAR HEM DE YEŞİL ALANI YOK ETTİLER

CHP meclis üyeleriyle birlikte cami yeri geldiğinde yeşil alan bile olsa onay verme kararı aldıklarını belirten Köse, Şahinbey Belediyesi’nin Küçük Sanayi Sitesi’ndeki cami yerinin ticari alana çevrilip satılmasına sessiz kalınmasına tepti gösterdi. Köse, “Meclis üyelerimiz cami yerinin ticari alana çevrilmesine ve caminin de taşınarak yeşil alana yapılmasına karşı çıkmıştı. Ama bütün uyarılarımıza rağmen bildiklerini okudular. Hem cami yerini sattılar, hem de bir yeşil alanı yok etmiş oldular. Büyükşehir danışmanı iyi fiyata sattık diyor. Her şeyi para ile ölçüyorlar. Ticari kuruluş musunuz? Belediye misiniz? ” açıklamalarına yer verdi.

HÜKÜMET BİRBİRİNE DÜŞTÜ, SIRA İKTİDARDAN DÜŞMELERİNE GELDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışma hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Köse, hükümetin birbirine düştüğünü, iktidardan düşmelerinin de yakın olduğunu söyledi. Köse, şunları kaydetti: “Recep Tayyip Erdoğan bir taraftan, Bülent Arınç bir taraftan, Ahmet Davutoğlu diğer taraftan bir telaş içerisindeler. Melih Gökçek’te diğer taraftan yangına körükle giderek, Bülent Arınç’ın deyimiyle yaptığı terbiyesizce açıklamayla ortalığı karıştırdı. Bu yaşanılanlar iktidarın gidişlerinin, ülkenin kaderi ile 13 yıldır oynayan bir ucubenin artık bitişinin son sesleridir. Sayın Erdoğan 13 yıldır aldatıldıklarını söylüyor. Bülent Arınç’ta paralel yapıdan nasibini alanlardan oldu. Hepsi birbirine düştü, sıra iktidardan düşmelerine geldi.”