CHP Sakarya Milletvekili ve önümüzdeki seçimlerde CHP’nin 1. sıra adayı Engin Özkoç, önümüzdeki seçimlerde CHP iktidar olduğu zaman, dini bayramlarda emeklilere birer maaş ikramiye vaadini gerçekleştiremezse ilk bayram milletvekilliğinden istifa edeceğini açıkladı.

Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent ile Elegant Tesisleri'nde düzenlediği toplantıyla milletvekili adaylarını basına tanıttı. Özkoç, toplantıda CHP’nin büyük dikkat çeken, Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere birer maaş ikramiye konusunda açıklamada bulundu. Seçimlerde CHP iktidar olur, emeklilere verdiği vaadi gerçekleştiremezse ilk bayramda milletvekilliğinden istifa edeceğini ifade eden Özkoç, şöyle konuştu:

“Allah bize iktidarı nasip ederse, ben de bu iktidarda bir milletvekili olarak görev alırsam eğer Kemal Kılıçdaroğlu, verdiği sözü, yani emekliye ikramiye sözünü ilk bayram olan 7 Haziran sonrası 100’üncü günde ilk bayramda bu sözü gerçekleştiremezse, biz millete verdiğimiz bu sözü tutamazsak ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. Ben namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. Söz verdik ama şundan dolayı yapamadık, bundan dolayı yapamadık. Ben böyle bir milletvekili olmak istemiyorum. Bir daha Sakarya’nın karşısına böyle çıkmak istemiyorum.”

Özkoç, AK Parti hükümetinin 2002 yılında 22 milyar dolarlık bir IMF borcu devraladığını ve bunu kapattığını, ancak yine 2002 yılında Türkiye’nin 130 milyar olan dış borcunun bugün 400 milyar doları aşması sorununa karşı bir şey yapamadığını vurguladı. Vatandaşın, 2002 yılında 6,5 milyar lira olan borcunun bugün 350 milyar lirayı aştığına dikkat çeken Özkoç, “Ülkede yaratılan ekonomik büyüme insanların borçlanarak belli bir kesimi zenginleştirme üzerinde kuruldu. 2002 yılında ülkedeki servetin yüzde 39’u en tepedeki yüzde 1’in elindeyken, bugün yüzde 54’ü sadece yüzde 1 kesimin elinde bulunuyor. Sürekli sordukları kaynak sorununun cevabı bu. Bu kaynak meselesi değil, temelde bir tercih ve politika meselesidir. Biz ekonominin önceliklerini değiştireceğiz. İstihdam yaratan, üreten bir büyüme modeli ile refahı halka yayacağız, sosyal devleti kuracağız.” diye konuştu.

"EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ"

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Özkoç, Sakarya'da şu anki tabaloya göre seçimlerde en az iki miletvekili çıkaracaklarını, üçüncü milletvekilini de çıkarma ihtimalinin olduğunu sözlerine ekledi.