Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, şehir içerisine yapılan alışveriş merkezlerinin (AVM) esnafı mağdur ettiğini savunarak, AVM’lerin şehir dışına taşınması gerektiğini belirtti.

7 Haziran seçimlerine yönelik esnaf gezilerine devam eden CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, AVM’lerle ilgili çok sayıda şikayet aldığını söyledi. Küçük esnafın AVM mağduru olduğunu öne süren Peri, esnafın AVM’ler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini dile getirdi. Peri, “Birçok esnafın kepenk kapattığını ve masraflarını dahi karşılayamaz durumda olduğunu gördüm. AVM’ler şehir dışına taşınmalı. AVM’ye karşı değilim ancak, küçük esnafın da göz göre göre erimesine kayıtsız kalmamalıyız. AVM’lerin mutlaka şehir dışında olması gerektiğini düşünüyorum. CHP iktidarında da gereken düzenlemeler yapacak.” dedi.

Peri, esnafın AVM’lerle ilgili bir diğer şikayetinin de satılan ürünlerin hep Gaziantep dışından getirilmesi yönünde olduğuna dikkat çekti. Peri, şu ifadeleri kullandı: “Esnafımız, AVM’lerde yer bulamadıklarını söylediler. Gerek iş yeri açma konusunda gerekse, orada satılan ürünlerle ilgili olarak hiçbir destek göremediklerini bildirdiler. Şu an ki mevcut AVM’ler, Gaziantep esnafına destek olabilir. Satılan ürün konusunda Gaziantep esnafı tercih edilebilir. Bu soruna çözüm bulacağız. Şu an ki mevcut AVM’ler yıkılsın demiyoruz. Ama mutlaka şehir dışında olmalı. Sonraki süreçte de AVM’lerin şehir içerisine yapılmasına izin verilmemeli.”

Gaziantep esnafının sorunlarının AVM’lerle sınırlı kalmadığına dikkat çeken Peri, şunları kaydetti: “Suriyeliler konusunda da şikayetler aldık. Suriyelilerin vergi ödemeden kayıtları bulunmadan iş yeri çalıştırmalarının haksız rekabete yol açtığını söylediler. Suriyeli vatandaşlarımızın da kayıt altına alınıp vergilerini ödemeleri ve bizim esnafımız gibi çalışma şartlarında olması gerek. Haksız rekabet ortadan kaldırılmalı. Suriyeliler iş yerini kapatsın demiyoruz. Bizim esnafımız gibi kayıt altına alınmalı. Bir an önce bu konuda da adım atılmalı.”