CHP Adana milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, "Adana’nın tüm dinamiklerinin bir arada olduğu, belli periyotlar ile toplanacağımız bir danışma kuruluna, bütün vekillerin bir çalışma lobisi ile birlikte hareket etmesine ihtiyacı var." dedi.

Türkmen, Adana Meslek Odaları Birliği’nin (ADAMOB) düzenlediği, ‘Adana Geleceğini Seçiyor’ konulu panele katıldı. CHP’nin projelerini ve özellikle CHP iktidarında Adana’ya yapılacak yatırımları anlatan Türkmen, Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da öncelikle rafa kaldırılan demokrasinin yaşamın her alanında işlerliğinin güvencesi olacaklarını söyledi.

Konuşmasına, Soma faciasının yıldönümü nedeniyle maden şehitlerini anarak başlayan Türkmen, "Geçen yıl 13 Mayısta Türkiye güne bir katliamla başladı: Soma katliamı. O gün 301 baba, evlat, koca, kardeş yaşamını yitirdi. Hiçbir kömür ısıtamaz, madende babası ölen çocukların yüreğini. Soma içimizde koca bir yara, hiçbir zaman kabuk bağlamayacak." dedi.

Adana’nın yalnızca tüketen bir kent haline geldiğine vurgu yapan CHP’li Türkmen, "Bugün kamu yatırımlarından pay almayan, üreten değil, tüketen şehir Adana. Göç veren şehir Adana. Kullandığı kredi de dahil tüketici kredisi ile başı çeken Adana. Kalkınma Bakanlığının resmi verilerine göre gelişmişlik endeksinde 2004 yılında iller arasında 5’inci sırada iken 2011 yılında ise 16’ncı sırada. Hükümetin Adana için biçtiği gömlek tüketen şehir Adana." diyerek AK Parti’nin politikalarını eleştirdi.

Adana’nın mevcut yapısını anlattıktan sonra, kent için yapacakları çalışmaları açıklayan Türkmen, şunları söyledi: "8 Haziran 2015 tarihinden itibaren biz CHP vekilleri hep beraber Adana için birlik ve beraberliği sağlayan çalışmaları gerçekleştireceğiz. Adana’nın tüm dinamiklerinin bir arada olduğu, belli periyotlar ile toplanacağımız bir danışma kurulu oluşturup, buna diğer vekil olacak arkadaşlarımın da katılımı konusunda elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Çünkü Adana’nın bütün vekillerinin bir araya gelip bir çalışma lobisi ile hareket edilmesine ihtiyacı var. Ayrıca Adana için Türkiye için kadının yaşamın her alanında çoğalması adına yapacağım çalışmalar ile TBMM’de kadının sesi olma konusuna öncelik vereceğimin altını özellikle çizmek istiyorum."