Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ataköy sahilinde deniz doldurularak yapımı devam eden projeyi protesto etti. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, milletvekili adayları Bihlun Tamaylıgil ve Dursun Çiçek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile partililerin katıldığı açıklamada yapımı devam eden inşaat protesto edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, karadaki rant arayışlarının tıkandığını belirterek denizin doldurularak rant arayışlarına başlandığını söyledi. Karayalçın, "Katlarda rant. Yatlarda rant. Ama mutlaka rant. Bir rant ekonomisi Türkiye'ye egemen kılınmıştır. Deniz dolduruluyor, üzerine yeni yapılar yapılıyor. Bir süre sonra o yetmiyor. Denizin yeniden doldurulması gerekiyor. Yeni yapılar onun üzerine inşaa ediliyor. Ve sarmal bu şekilde sürüp gidiyor." dedi.

Açıklama yaptıkları yerinde yine deniz dolgu alanı olduğunu ifade eden Karayalçın, "Şimdi bu yetmiyor. Bir 600 metre daha doldurulacak. Bir süre sonra onu da yeterli bulmayacaklar. Daha da ileri taşıyacaklar. Bu kabul edilemez. Bakırköy belediyemiz buraya ruhsat vermiş değildir. Ruhsat vermesi de söz konusu değildir. Bakırköy belediyemizden zaten bir ruhsat talebi de olmamıştır. İlgili bakanlıkların ve çeşitli kamu kuruluşlarının yapmış olduğu işlemlerin hali hazır haritalarda gösterilebilmesi için tescil edilmesidir." şeklinde konuştu.

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI: RUHSAT VERMEDİK

Bakırköy Belediye Başkanı Bülernt Kerimoğlu da söz konusu yapının iki başlık halinde ifade edilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Kerimoğlu, “Birisi marina yat limanı yapılacağı ve bununla ilgili dolgu alanı yapılacağıyla ilgili bir konu. İkincisi ise, üst alanda yapı ruhsat izinleriyle ilgili.” diye konuştu.

Dört bakanlığın ve ilave olarak 18 tane kurumun yasal onayıyla bir süreç yaşandığını dile getiren Kerimoğlu, şöyle konuştu: “Bununla ilgili olarak Bakırköy Belediyesi'nin bir ruhsat izni yoktur. Bütün bunları kayıt altına almış ve tescillemiştir. Ücret de buradaki hafriyat ve tescille ilgili bir ücrettir. Ama ifade edildiği gibi üst yapıda kendilerinin de söylediği gibi kongre merkezleri, oteller, AVM'ler gibi hiç görmediğimiz ve bilmediğimiz üst yapı inşaat ruhsatlarıyla ilgili olarak bizim bir bilgimiz yok, bize yapılan bir başvuru yok. Bizim de verdiğimiz bir ruhsat yok.”

TMMOB adına eyleme katılan Süleyman Solmaz ise, "Rant üzerinden elde edilen yağma ve talan üzerinde ayak basacağımız kara kalmayacak noktaya geldi. Bunun karşılığında yöneticiler bu yağma düzenini devam ettirmek için denizleri doldurmaya başladılar." dedi.

Açıklamanın ardından CHP'liler alandan ayrıldı.