Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiinde Balkodu-2 isimli HES inşaatında 5 gün önce meydana gelen çığda kaybolan işçilerden Lokman Çelik ve Erhan Aslan’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Geçen cumartesi günü HES inşaatının bulunduğu bölgede meydana gelen olayda, tünel girişinde bulunan 7 işçi çığa yakalanmıştı. 2 işçinin yara almadan kurtulduğu olayda, Adana nüfusuna kayıtlı Nusret Er isimli bir işçinin cesedi olayın hemen ardından arkadaşları tarafından bulunmuştu. Daha sonra Erzurum’dan gelen AFAD ekiplerinin çalışması sonucu pazartesi günü Sivaslı Can Özyürek ile Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Muhammet Işıklı’nın cesetlerine ulaşılmıştı. Çığ altındaki Muş Bulanıklı Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Aslan’ı arama çalışmaları ise olayın 5’inci gününde devam ediyor. Çalışmalar, Erzurum ve Trabzon AFAD ekipleri ile dün Ankara’dan 10 kişilik ekip ve bazı işçi yakınlarının katılımıyla devam ediyor. Ekipler, arama çalışmalarını, işçilerin çığa yakalandığı tünelin yaklaşık 200 metre aşağısında dere yatağında yoğunlaştırdı.

Bu arada, ilk 2 gün AFAD ekipleri dışında kimsenin sokulmadığı çığ bölgesine sonraki günlerde bazı işçilerin yakınları da girdi. Pazartesi gününden itibaren olay yerine giren çığ altındaki işçilerden Lokman Çelik ve Erhan Aslan’ın yakınları da küreklerle çalışmalara destek verdi. Pazartesi günü çığın yaşandığı bölgeye giren Muşlu Lokman Çelik’in bir yakını HES tünel girişi ve ekiplerin çalışma yaptığı yerleri cep telefonu ile yakından görüntüledi.