Cihan Sendikalar Konfederasyonu Fedakarlık Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödüle Ankara 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün ve Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Nazmi Ardıç’ın annesi Ayşe Ardıç layık görüldü. Ayşe Ardıç, teşekkür konuşmasında “Benim oğlum suçlu değil, çalıp çırpmadı Allah'a çok şükür.” dedi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu’nun düzenlediği ‘Cihan Buluşmaları’ programı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa, Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, ‘22 Temmuz Sahur Operasyonu' sonrası tutuklanan Ankara 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün, tutuklu eski Emniyet Müdürü Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Nazmi Ardıç’ın annesi Ayşe Ardıç ve diğer davetliler katıldı. Programda, Yurt Atayün ailesi adına Kıymet Atayün’e, Nazmi Ardıç ailesi adına Ayşe Ardıç’a fedakarlık ödülleri verildi.

'BENİM OĞLUM SUÇLU DEĞİL, ÇALMADI ÇIRPMADI ALLAH’A ŞÜKÜR'

Ödülü almaya gelen Ayşe Ardıç, “Benim oğlum suçlu değil, çalmadı çırpmadı Allah’a şükür. Gururumla, şerefimle alnım açık. Almış olduğum plaketi oğlum için almıyorum, Silivri’de yatan bütün Yusuflar için alıyorum ve ailesi için alıyorum." dedi.

'YOKSA ÇOK BÜYÜK BİR HIZLA DUVARA TOSLAMAK ÜZERESİNİZ'

Açılış konuşmasını yapan Cihan- Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Türkiye’nin bir buçuk yıldır demokrasi adına, özgürlükler adına, insan hakları adına kazanımlarını müsrif bir tüccar gibi kaybettiğini söyledi. Haliloğlu, “Ülkemizin geleceği adına üzüntü duyuyoruz. Kimsenin şahsı beklentiler adına üzüntüsü yok. Tahammül edilmez, seviyesiz bir dil, hakaretler, baskılar, kamuda çalışanlar için söylüyorum. Kamuoyunda her kesimde var. Gazeteciler, iş adamları, kamu çalışanları bundan nasibini aldı. Hükümet yetkililerine buradan seslenmek istiyorum. Gidişatınız doğru değil. Bu aracın direksiyonunu acilen çevirmeniz lazım. Yoksa çok büyük bir hızla duvara toslamak üzeresiniz.” dedi.

“YÜKSEK DEMİRLERLE ETRAFI ÖRÜLMÜŞ SARAYLARA ÇEKİLDİ GECEKONDULARDAN"

Son 13 yıldır zenginin daha zengin olduğunu, fakirin de daha fazla fakirleştiğini söyleyen Haliloğlu, şunları söyledi: “Aradaki makas git gide açıldı. 13 yıl önce iktidara gelenler gecekondulardan gelmişlerdi. Fakirin iftar sofrasına gidiyorlardı. Fakirin halini anlıyorlardı. Söylemleri böyleydi. Bugün o söylemlerden hepsi vazgeçildi. Yüksek demirlerle etrafı örülmüş saraylara çekildi gecekondulardan.”

"Zulüm azalarak bitmiyor, zulüm artarak bitiyor. Herhalde onu uygulamaya çalışıyorlar" diyen Naci Haliloğlu, “Ama unutmasınlar. Burada zulümden yılacak insanlar yok, burada zulme karşı duracak insanlar var.” şeklinde konuştu.

'İSLAMİYETLE HIRSIZLIĞI YAN YANA KOYAMAZSINIZ'

Yapılan baskılar sonucunda 28 Şubat’ları arar hale geldiklerini kaydeden Haliloğlu, “İnsanları sürgün etmeler, emniyette binlerce görevden almalar... Bunlar da maalesef devam etmekte. 28 Şubat’tan şikayetçi olanlar iktidarı ve gücü eline geçirenler, güç zehirlenmesi ile iktidarın daha fazla devam etmesi için maalesef 28 Şubat’çılardan beter hale geldiler. Hırsıza hırsız demeye devam edeceğiz. İslamiyetle hırsızlığı yan yana koyamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanatçı Gökmen de türküleriyle mini bir konser verdi.