Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, 28 Şubat’tan beter günler yaşandığını belirterek, “Kamu çalışanları adına zulüm zirveye çıktı.” dedi.

Cihan-Sen, İzmir’de "Cihan Buluşmaları" etkinliği düzenledi. Gecede, "Fedakârlık ve Vefa" ödülüne layık görülen beş sendika üyesinin eşleri ve İzmir 1. bölge bağımsız milletvekili adayı İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’e ödülleri takdim edildi. Rahatsızlığı sebebiyle programa katılamayan İşbilen’in ödülü, Genel Başkanı Haliloğlu tarafından Milletvekili İşbilen’e verildi. Eşini ödüle layık gören konfederasyon üyelerine teşekkür ederek kısa bir konuşma yapan İşbilen, “İsmiyle cihanşümul olan bir sendikayı karşımda görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bir yıl içinde bu kadar hızlı büyüyerek konfederasyon olan, herhalde başka bir sendika yoktur. Memurlar olarak böyle güzel bir ittifaka imza atmışsınız, gelecekte daha güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum. Göreceksiniz, fevkalade günler geliyor inşallah.” dedi.

'ŞÜKÜR, HIRSIZLIKTAN NAMUSSUZLUKTAN DAVA AÇILAN ARKADAŞIMIZ YOK'

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan "Cihan Buluşmaları" etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Haliloğlu, konfederasyon üyelerine yapılan zulümleri anlattı. Türkiye’nin bir buçuk yıldır demokrasi adına, özgürlükler adına, insan hakları adına kazanımların kaybedildiğini söyleyen Haliloğlu, “Ülkemizin geleceği adına üzüntü duyuyoruz. Kimsenin şahsi beklentiler adına üzüntüsü yok. Zulüm yapana zalim, hırsızlık yapana hırsız demeye devam edeceğiz.” dedi. Zulmün azalarak değil artarak biteceğini, kamu çalışanları adına zulmün zirveye çıktığını iddia ederek, “Bir imam, arabası çalındığı ve çalan kişilere ‘hırsız’ dediği için işinden oldu. 28 Şubat’ta dahi biz bunları görmedik. Bugün yaşananlar, 28 Şubat’tan beter.” diye konuştu. Konfederasyon olarak 40 bin üyeleri bulunduğunu, bine yakını hakkında davalar açıldığını, bu davaların yüzde 90’ını kazandıklarını anlatan Naci Haliloğlu, "Allah’a şükürler olsun ki hırsızlıktan, namussuzluktan, yolsuzluktan tayin olan, hakkında dava açılan yok. Yüzünüz ak şekilde kurumlarınızda çalışın. Bu devlet hepimizin. Pırıl pırıl üye portföyüne sahibiz. Biz kim olursa olsun yanlışları söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Biz memleketimizi seviyoruz. Bugün zulüm zirve yapmıştır, sabredeceğiz.” diyerek, üyelerine destekleri için teşekkür etti.

Programda iletişim uzmanı Canten Kaya ise "Aile İçi İletişim" konulu bir seminer verdi. Küçükken kekeme olduğunu, o dönemde en büyük hayalinin kitlelere kitap etmek olduğunu ancak bunu ilk söylediği babasının bile kendisiyle dalga geçtiğini anlatan Kaya, “Önemli olan insanların beni nasıl gördüğü değil, benim onları nasıl gördüğümdü. Rezil olma duygusunu yenerek bugünlere geldim.” dedi. Evlilikte mutluluğun sırlarına da değinerek, “Eşler birbirlerine zaman vermeli, karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden biraraya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir." dedi. Kadınların günlük 24 bin, erkeklerinse 12 bin kelime konuştuğunu ifade ederek, "Erkekler bu kelimelerin tamamını, akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Kadın konuşmak ister ama erkek, 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey, eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır, çünkü konuşmak da bir ihtiyaçtır." dedi. Kaya, çocukların evin aynası olduğunu, başarılı çocukların mutlu ailelerden çıktığına söyledi. Gece, Süleyman Erkişi konseriyle son buldu.