Kocaeli'nin Derince ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı iki grup arasındaki kavgaya ilişkin gözaltına alınan 16 şüpheliden 6'sı Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Önceki gün, Derince D-100 kara yolu yanında bulunan bir alışveriş merkezi otoparkında 20 kişilik iki grup arasında kız meselesi nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga çıkmıştı. Göğsünden bıçaklanan Ali Eren Koç (23) hayatını kaybetmiş, İ.C.C. isimli 15 yaşındaki çocuk ise sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralanmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan 16 kişi, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcılık tarafından da ifadeleri alındı. 16 şahıstan 10 kişi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Cinayet zanlısı olan K.Ç. ile beraber O.G., O.T., V.A., F.S. ve A.S.Y. isimli 6 şahıs emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne gönderildi.

Öte yandan Ali Eren Koç’un cenazesi Derince Yeni Çınarlı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden yaralı İ.C.C.’nin durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.