İzmir’in Bornova ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Eyüp Dolu’nun cinayet zanlısı E.E., olaydan sonra yakalanmamak için 3 ay boyunca dağda saklandı. Gıda malzemesi almak için bir benzinliğe giden zanlı, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Cinayet, 11 Temmuz tarihinde Bornova ilçesi Naldöken mahallesi Ankara caddesi üzerinde işlendi. Bir yemek şirketinde çalışan 2 çocuk babası 31 yaşındaki Eyüp Dolu, kahvede tartıştığı kişi tarafından bıçaklandı. Vücuduna isabet eden 3 bıçak darbesiyle yaralanan Dolu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Cinayet zanlısı kayıplara karıştı. Olayı araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin şüphelisinin, Dolu'nun arkadaşı E.E. (32) olduğunu tespit etti. Zanlının, Bornova Kavaklıdere mahallesindeki evinde arama yapan polis, aradığı kişiye ulaşamadı. Bölgeyi takibe aldı. Çobanlık yaptığı için şüpheli E.E.'nin ormanlık alanda saklandığını değerlendiren polis, aramayı çobanlık yaptığı bölgeye kaydırdı. Ancak bu aramalardan da sonuç alınamadı.

Şüphelinin Kemalpaşa ilçesi bir benzinlikte görüldüğü ihbarı üzerine operasyon yapan polis, cinayet zanlısı E.E.’yi yakaladı. Şüphelinin, olayın ardından Bornova Belkahve mevkiindeki girişini çalılarla kapattığı bir mağaraya gizlendiği ve 3 ay boyunca burada saklandığını belirledi. Cinayetin yanı sıra 11 ayrı suçtan arandığı belirlenen E.E., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.