Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayanlar, gece polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya destek için şubeye akın etti. Yurt dışından malzeme alımı için gelen Emrah Akman, "Malzeme alacağım bütün parayı Bank Asya'ya yatırdım." dedi.

Çin'den Türkiye' ye malzeme almak için geldiğini ifade eden Akman, "Buraya para yatırmak için geldik. Bütün ailem ile bankaya destek olmak için geldik. Ben özellikle yurt dışında yaşıyorum. Sadece 30 gün gelebiliyorum. Bizim Türkiye'den malzeme alımımız oluyor. Bunun için gelmiştim. Bu süreç içerisinde karşılaştığım bu olay nedeniyle Türkiye' den alacağım malları iptal edip bütün paramı Bank Asya'ya yatırdım. Biz bankaya güveniyoruz. Kesinlikle bir hatasının olmadığını farkındayız. Bunun bazı çevreler tarafından niçin yaptırıldığının da farkındayız. Bankamıza destek olmamız lazım." diye konuştu.

BİZİMKİSİ AYAKKABI KUTUSUNA SIĞMAZ

Neriman Akman da Alaplı'dan geldiğini ve parasını bankaya yatıracağını söyledi.

Bankamatikten para yatıran Emin Boz ise "Olan paramızı yatırıyoruz. Bizimkisi ayakkabı kutusuna sığmaz ama bankaya sığar." dedi.

Gökhan Ersoy da yeğeninin kumbarasındaki parayı yatırmak için Bank Asya'ya geldiğini ifade etti. Ersoy, "Buraya bankamıza sahip çıkmak amacıyla geldik. Yapılan tüm hukuksuzluklara ve yasa dışı işlemlere rağmen bankamızın arkasındayız ve bankamıza sahip çıkmak istiyoruz. Yeğenimin kumbarasındaki ve elimizde birikimleri bankaya yatırıyoruz." diye konuştu.

MAAŞ HESABIMDAKİ TÜM PARAYI YATIRIYORUM

Vatandaşlardan İbrahim Kayık, maaş hesabındaki tüm parasını bankaya yatırdığını söyledi. Kayık, "Daha önceki süreçte bankamıza sahip çıkmıştık. Şimdi tekrar bankamıza sahip çıkacağız. Elimizden geldiğince ne varsa buraya, hesabımıza yatıracağız. Maaş hesabımda ne varsa hepsini çektim getirdim. Önümüzdeki süreçte de elime geçen ne varsa bankaya yatıracağım." şeklinde konuştu.