Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) himayesinde ve evsahipliğinde İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası’nın desteği, Pegasus Hava Yolları, İzmir Swissotel, Renaissance Otel İzmir, Karaca Otel ve Asyakıt’ın sponsorluğuyla yürütülen "@cityofizmir" projesi kapsamında Instagram fenomenlerinin ilk grubu İzmir’e geldi. Londra, Newyork ve Hong Kong’da olduğu gibi yeni nesil bir sosyal medya projesi, üç gün içinde 12 bin takipçiye ulaştı. Türkçe ve İngilizce yayın yapılan hesapla İzmir’in tanıtımında zirveye çıkılması bekleniyor. Proje kapsamında nisan ayında İzmir'e gelen ulusal ve uluslararası fenomenlerin, köşe yazarlarının, sanatçıların, editörlerin, seyahat yazarlarının yardımı ile "@cityofizmir" hesabının ilk üç ayda 50 bine ulaşması hedeflenirken ekim ayında dünyanın çeşitli noktalarından gelecek, takipçi sayıları 500 bin ile 1 milyon arasında değişen uluslararası fenomenlerinin de yardımı ile bu sayının, bir yılda 100 bine ulaşması bekleniyor. Hesap aynı zamanda İzmir'e münferit olarak gelen turistler için de dijital bir rehber niteliği taşıyor.

FENOMENLERİN İLK SEKİZİ İZMİR'E GELDİ

Nisan ayında Türkiye’den, eylül ve ekimde bütün dünyadan fenomenlerin, yazarların ve bloggerların yapacağı ziyaretlerin ilk adım programı da başladı. Şehrin çeşitli noktalarını gezerek fotoğraflayan ve paylaşımda bulunan fenomenlerden ilk sekizi İzmir'e adım attı. 1. Kordon'da bir kokteylde basınla biraraya gelecek ekip, ilk izlenimlerini aktaracak. İzmir’i nisan ayı boyunca ziyaret edecek olan fenomenler, hem kendi hesapları hem de İzmir’in yeni resmi Instagram hesabı "@cityofizmir" üzerinden yapılacak paylaşımlar ve özgün içeriklerle özellikle bahar aylarında, mutlaka atlanıp gidilmesi gereken bir keyif destinasyonu olduğuna vurgu yapacak.

Tarih turu kapsamında Kadifekale, Agora, Basmane ve Kemeraltı, genel tur kapsamında İzmir Saat Kulesi, Konak Pier, Varyant, İnciraltı Kent Ormanı, Pasaport ve Asansör, doğal tur kapsamında Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti/Tuzla, Foça ve Bergama, çevre turu kapsamında Swissotel Büyük Efes Sanat Art Tour, Folkart binasından körfez ve liman çekimi, Metropolis antik kenti, Lucien Arkas bağları, Homeros Vadisi, Tarihi Havagazı Fabrikası, Gündoğdu Meydanı, Seferihisar ve Urla rotasıyla İzmir’in her anını, baharın en güzel ayında fotoğraflayacak olan ekipler, 100 bin ile 1 milyon arasında takipçiye sahip olan kendi hesapları üzerinden @cityofizmir hesabını işaretleyerek paylaşımda bulunuyor.