Şırnak Valiliği tarafından Cuma günü saat 20.00’da Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İletişim altyapısının kesik olduğu ilçede elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor.

Nur, Cudi ve Yafes mahallelerinden patlama ve silah sesleri gelmeye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının başlamasından beri ilçede 6 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. 13 yaşındaki Cemile Ç., 18 yaşındaki Osman Ç. ve 35 günlük bebek Muhammed Tahir Y. da hayatını kaybedenler arasında bulunuyor. Mahallelere ambulans gitmediği için evlerde tutulan cenazeler defin işleminin yapılması amacıyla bugün morga kaldırıldı. Yiyecek ve su sıkıntısının had safhaya vardığı ilçede açılan fırınların önünde ekmek kuyrukları oluştu.

'6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ'

Cizre’de bulunan heyette yer alan HDP’li milletvekilleri Aycan İrmez, Ayşe Acar Başaran, Enise Güneyli, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Leyla Güven, Mahmut Toğrul, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Ziya Çalışkan bugün ortak bir açıklama yaptı. Cizre Devlet Hastanesi’nde sadece bir doktorun çalıştığını belirten milletvekilleri, “Diğer sağlık çalışanlarının bir kısmı can güvenliği nedeni ile ilçeyi terk etmiş durumdayken bir kısmı da çatışmalar nedeni ile hastaneye gelemiyorken nasıl oluyor da sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasından gururla bahsedebiliyorsunuz? 2 yurttaşımız kalp krizi sonucu, 1 bebek hastaneye götürülemediği için, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile 2 genç de silahlı yaralanma sonucu olmak üzere toplam 6 yurttaşımız yaşamını yitirmiş durumda." dedi.