Şırnak’ın Cizre ilçesinde yola tuzaklanan bomba, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede maddi hasar meydana geldi.

Olay, Cizre’nin Nur Mahallesi'nde meydana geldi. Gece 01.00 sıralarında Garnizon Komutanlığı'na gitmekte olan askeri konvoyun geçişi sırasında önceden yola tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken iki sivil araçta büyük çapta hasar oluştu. Araçlar çekici ile kaldırıldı. Çevrede bulunan birçok evin camları ve çatıları hasar gördü. Patlamanın yaşandığı alanda büyük bir çukur oluştu.

Patlamanın olduğu yerde evi bulunan Seyfettin Tadik, “Saat tam 01.00 idi. Biz uyuyorduk. Aniden evin camları üstümüze düştü. Evin içi toz duman oldu. Allah’a çok şükür can kaybımız yok. Ama evimizde maddi hasar var. Ben herkese diyorum ki artık bu işe bir önlem almamız gerekiyor. Yazıktır günahtır. Biz 19 haneli bir aileyiz. Yarım saatte çocuklarımı aradım ölüler mi, sağlar mı diye.” ifadelerini kullandı. Olay sonrası can kaybı yaşamadıkları için Seyfettin Tadik kurban kesti.