Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya yönetiminin BDDK tarafından polis baskınıyla değiştirilmesine Samsun’da vatandaşlar para yatırarak tepki gösterdi. Çocukların kumbaralarıyla bankaya gelmesi banka çalışanlarını duygulandırdı.

'EŞİM KOLYESİNİ, OĞULLARIM KUMBARADAKİ PARASINI, KIZIM DA KÜPESİNİ VERMEK İÇİN GELDİ'

Sabah erken saatlerde Bank Asya Samsun Şubesi’ne gelen vatandaşlar bankanın uğradığı haksızlığa tepki olarak para yatırmayı tercih etti. Anne ve babaların yanı sıra çocuklar da kumbaraları, küpe ve kolyelerinin yanı sıra karne hediyesi olarak verilen harçlıklarını alıp bankaya koştu. Bankaya destek olmak için eşi ve 3 çocuğuyla bankaya para yatırmaya geldiğini belirten Mevlüt Tabak, “Milletin bankasına milletin bir ferdi olarak bugün sahip çıkmak için ailecek buradayız. Daha önce ben paramı yatırmak için gelmiştim şimdi de eşim boynundaki kolyesini, oğullarım kumbaralarında biriktirdikleri paralarını, kızım da kulağındaki küpesini vermek için bugün buraya geldik. Milletin bankası batırılamaz, batırılamayacağını da inşallah bu milletin her bir ferdi üzerine düşeni yaparak gösterecektir. Bank Asya çalışanı arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyoruz. Bu millet bankasının arkasında içleri rahat olsun.” dedi.

12 yaşında olan Mesut Tabak ise, “Biz 3 kardeş biriktirdiğimiz paraları yatırmak için buradayız. Bugün buraya bankamıza kumbaramdaki yaklaşık 200 lirayı yatırmak için geldik. Bankayı batırmaya çalışıyorlar bizde bunu engellemek ve destek olmak için geldik.” diye konuştu.