Üniversitedeki seçimde ikinci sırada olmasına rağmen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Yücel Acer, "En çok oyu aldım, ben rektör seçilmeliyim." yaklaşımını yanlış bulduğunu söyledi.

Bugün göreve başlayan Rektör Acer, bir basın toplantısı düzenledi. Eski Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in devir teslim törenine katılmadığını söyleyen Acer, hedefleri ve yapacaklarından bahsetti. Üniversitede "paralel" yapılanmayı sileceğini belirten Prof. Dr. Acer, "Üniversite, son dört yılda belli bir grup tarafından yönetilmiştir. Üniversitede yapılan seçim ortaya konmuştur. Dört yıl, yönetimden paralel yapılanmayı sileceğiz. Bu dört yıl sürmeyecek, daha kısa sürecek. Bu zihniyetle hareket eden kim olursa olsun, bu üniversitenin yönetim kademesinde yer bulamayacaktır. Amacımız, paralel yapılanmayı yönetimden tamamen silmektir. Bunu yaparken hukuk ve yasalar çerçevesinde hareket edeceğiz. Hak temelinde, hukuk temelinde üniversite yönetimini istediğimiz seviyeye getireceğiz. Öğrencilerin kaliteli eğitim almaları, hedeflerimizden biri. Sosyal, sportif ve kültürel ortam içinde öğrenci yetiştireceğiz. Bazı sıkıntılı gördüğümüz şeyleri yapmak zaman alacaktır. Bir miktar sabra her zaman ihtiyacımız vardır." şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Yücel Acer, rektör seçimi aşamalarında üniversitedeki hocaların iradesinin önemi olmadığına dair soruya karşılık, şunları dile getirdi: "Ortada bir sistem var. Önce üniversite, sonra YÖK, sonra ise Cumhurbaşkanı seçiyor. Aslında çerçeveyi hocalar çiziyor. Daha önce dördüncü, beşinci sıradakilerden bile seçilen olmuştu ama sonraki dönemde YÖK, üniversitelerdeki seçimde ilk üçe girenleri sıralamaya koyuyor. Sonra Cumhurbaşkanı, bu üç kişi arasında seçim yapıyor. 'En çok oyu aldım, ben rektör seçilmeliyim' yaklaşımını yanlış buluyorum. Mevcut sistem içinde konuştuğumuz zaman, YÖK'ün ve Cumhurbaşkanı'nın da bir takdiri vardır. En çok oyu alan üç kişi arasında seçim yapılıyor olması, takdire şayan bir durumdur. Kaldı ki en çok oyu alan rektör atanacaksa o zaman YÖK ve Cumhurbaşkanı neden meşgul ediliyor? Bir rektörün üniversitede aday olduğunu da gözönüne almamız gerekiyor."

ÇOMÜ'de yapılan rektör adayı seçimde Prof. Sedat Laçiner birinci, Acer ise ikinci sırada yer almıştı. YÖK tarafından Laçiner üçüncü, Acer ise birinci sıraya koyularak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 18 Mart 2015'te Prof. Dr. Yücel Acer'i atamıştı.