Mersin merkez Akdeniz Belediyesi ekipleri 'çöp ev' olarak adlandırılan bir evden 2 kamyon çöp çıkardı.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden ve halk arasında çöp ev olarak adlandırılan bir evin temizlik ve ilaçlamasını gerçekleştirdi. Belediye encümeni kararı ile yapılan temizlik çalışmaları sırasında evden 2 kamyona yakın çöp çıkarıldı.

Mesudiye Mahallesinde ikamet eden ve ambalaj atıklarını biriktiren Nimet T. adlı mahalle sakininin evinden kötü kokuların yeniden yükselmesi üzerine, Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Mesudiye Mahalle muhtarı ve evin bulunduğu 5111. Sokak sakinlerinin dilekçesi, Belediye encümeni tarafından karara bağlandı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin de nezaretinde temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Temizlik çalışmaları sırasında evden çıkan 60 TL tutarındaki para, düzenlenen tutanakla ev sahibine verilmek üzere mahalle muhtarına teslim edildi. Yaklaşık 2 kamyon çöpün tahliye edildiği evin zararlı kemirgen ve haşerelerden arındırılması için de temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilaçlama yapıldı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk halk sağlığını tehdit eden olumsuzlukları göz ardı etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti. İlçelerinde nadiren de olsa bu tür münferit olayların yaşandığını ifade eden Türk, yasaların belirlediği çerçevede bu olaylara müdahale ettiklerini kaydetti.